Mangal yerine ünlü koyu yaktılar

    Urla Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 şüpheli, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı 

    Mangal yerine ünlü koyu yaktılar
    03 Eylül 2023 - 19:37
    Bahri Karataş (KHA)

    İzmir'in Urla İlçesinde, ünlü koyda mangal yakan 19 yaşlarındaki 4 kişi yangına neden oldu. 1 dönüm makilik alan yandı. Dört şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.



    Olay bugün öğle saatlerinde ünlü Demircili Yarımada koyunda meydana geldi. Özel araçları ile ķoya gelen Yusuf E., Efe Ş., Şahin A. ve Poyraz G.  mangal yaktı. Rüzgarın ters dönmesi sonucu mangal devrilince alevler hızla yayıldı. 4 genç, alevlerin ortasında kalan otomobili kurtardı. Ardından, yangını söndürmek için yardım etti.



    Yangını gören vatandaşlar, denizden imece usulü denizden kovalarla su taşıyıp söndürme çalışmalarına itfaiyeye ve orman ekiplerine yardım etti.İtfaiyenin ve orman ekiplerinin müdahalesiyle yangın daha fazla büyümeden söndürüldü.



    Jandarma yaptığı araştırmalar sonucu, şüphelilerin Yusuf E., Efe Ş ve Şahin A . ve Poyraz G. olduğunu belirledi. Jandarma tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.



    Şüpheliler ifadelerinde, Konak ilçesinde oturduklarını ve denize girmek için geldiklerini, mangal yaktıklarını, rüzgarın etkisiyle mangalın devrilmesi sonucu yangın çıktığını, söndürmek için mücadele ettiklerini söyledi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum