• Reklam

Muğla'da üreticiler bilinçli üretim yapıyor

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Amaçlı Toprak Sulama Suyu ve Bitki Laboratuvarı'nda bugüne kadar 13 bin 316 toprak, bitki ve su analizi yapıldı.

Muğla'da üreticiler bilinçli üretim yapıyor
06 Aralık 2021 - 16:36 - Güncelleme: 06 Aralık 2021 - 16:37
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) iş birliği ve yatırımı ile 2015 yılında üniversite yerleşkesinde kurulan Tarımsal Amaçlı Toprak Sulama Suyu ve Bitki Laboratuvarı toprak, bitki ve su analizi yaparak üreticilerin yanında oluyor. Laboratuvarda bugüne kadar 13 bin 316 toprak, bitki ve su analizi yapıldı. Tarımsal Amaçlı Toprak Sulama Suyu ve Bitki Laboratuvarı sadece Muğla'ya değil Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen toprak, su, bitki analizlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır da dahil olmak üzere Türkiye'de 39 ilin toprak analizinin yanı sıra KKTC ve Kazakistan'ın da toprak analizleri Muğla'da yapılıyor. Laboratuvara bugüne kadar en fazla numune gönderen il 826 numune ile Diyarbakır olurken, Çanakkale 559, Denizli 387, Tekirdağ 167, İstanbul ise 129 numune gönderdi.

'TOPRAKTAN HASADA ÜRETEN KÖYLÜNÜN YANINDAYIZ'

Tarımda eski usul yöntemlerin yerine bilimsel verilere dayanan sistemli bir üretim getirmek istediklerini vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, topraktan hasada üreten köylünün yanında olduklarını, milli ekonominin temeli olan tarıma destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Gürün, "Muğla'da nüfusumuzun yüzde 55'i kırsalda yaşıyor. Muğla turizm kenti olarak bilinse de verimli toprakları, öne çıkan ürünleri ve alın teri ile üreten köylüsü ile tam anlamıyla bir tarım kenti. Büyükşehir Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bugüne tarıma çok büyük bir önem veriyor, üreten köylümüzün yanında oluyoruz. Üreten köylümüzün babadan kalma yöntemler yerine toprağında hangi ürünün yetişeceğini bilmesi, katma değeri yüksek ürünlerle emeğinin karşılığını alması, toprağını değil ürettiği ürününü satması, vahşi sulama yerine modern yöntemler kullanması, bilinçli ve toprağının değerini bilmesi için hizmet ve projeler üretiyoruz" dedi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum