• Reklam

Müdürlük harekete geçti! İzmir'e yeni iki öğretmenevi kazandırılıyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentin yeniden öğretmenevlerine kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Konak Öğretmenevi ve Milli Eğitim Vakfı Öğretmenevi'nin modern ve şık bir şekilde yeniden yapılarak eğitimcilere hizmet vereceği bildirildi. Yeniden yapılacak Konak Öğretmenevi'nin tamamlandığında 'İzmir Öğretmenevi' adı altında hizmet vereceği belirtildi.

Müdürlük harekete geçti! İzmir'e yeni iki öğretmenevi kazandırılıyor
12 Ağustos 2023 - 13:05 - Güncelleme: 12 Ağustos 2023 - 13:07

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir'in yeniden öğretmenevlerine kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, 2020 yılında İzmir'de yaşanan deprem sonrasında, yıkım kararı verilen Konak'ta bulunan öğretmenevinin yeniden yapım süreciyle ilgili çalışmalar başladı. Öncelikle arazinin imar problemleri çözülerek öğretmenevi yapımına uygun hale getirildi. İzmir'e kazandırılacak olan öğretmenevinin proje ihalesi Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve sözleşme aşamasına geçildi. Sözleşme sonrasında öğretmenevi projeleri kısa sürede tamamlanarak şantiye ruhsatı başvurusu yapılacak ve yapım ihale sürecine geçilecek. Yeniden yapılacak Konak Öğretmenevi'nin adı 'İzmir Öğretmenevi' olarak değiştirildi.

MİLLİ EĞİTİM VAKFI ÖĞRETMENEVİ DE YENİDEN YAPILACAK

Yıkılan Milli Eğitim Vakfı Öğretmenevi'nin yerine modern ve şık bir sosyal tesis olarak yeniden yapılıyor. Uzun yıllar İzmir'de hizmet veren Milli Eğitim Vakfı Öğretmenevi de 2020 yılında yaşanan deprem felaketinde ağır hasar gördü. Yapılan incelemelerin ardından Milli Eğitim Vakfı Merkez Yönetim Kurulu kararıyla yıkılarak yeniden modern ve şık bir sosyal tesis yapılmasına karar verildi. Vakıf tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda yeni tesisin projesi hazırlandı. Bayraklı Belediyesi'nde ruhsat onay aşamasının ardından yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Vakfı Sosyal Tesisleri kısa zamanda İzmirlilerle buluşacak. Bayraklı'da yapılması planlanan Milli Eğitim Vakfı Öğretmenevi 97 oda kapasitesiyle hizmet verecek. Öğretmenevi ayrıca restoranı ile eğitimcileri ve İzmirlileri ağırlayacak.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İzmirli eğitimcilerin hem tatil hem eğitim öğretim hem sosyal kültürel faaliyetlerini destekleyebilecek çok yönlü, hizmet verecek kurumları eğitimcilerimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum