• Reklam

Menemenli çömlek ustaları İtalya'daki festivalde yarıştı

İTALYA'nın Faenza kentinde düzenlenen Uluslararası Argilla Seramik Festivali'ne Menemen'den davet edilen çömlek ustaları damga vurdu.

Menemenli çömlek ustaları İtalya'daki festivalde yarıştı
07 Eylül 2022 - 13:47 - Güncelleme: 07 Eylül 2022 - 13:56

Festival kapsamında farklı ülkelerden gelen 50 sanatçının katılımıyla yapılan iki tur halindeki yarışmada 6 Menemenli ustadan finale kalan 4'ü arasında bulunan Oktay İde, dünya 2'ncisi oldu. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da festivalde türk çömlek ustalarını yalnız bırakmadı.

""

İtalya'nın Faenza kentinde 3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Çömlek Festivali'nde Menemen rüzgarı esti. Dünyanın çeşitli kentlerinden gelen çok sayıda seramik sanatçısı hünerlerini sergilerken, katılımcılar fuar alanında yer alan eserleri görme imkanı buldu. Dünya şampiyonluğu için farklı ülkelerden gelen 50 sanatçı iki turdan oluşan yarışmada ter döktü. Geçen mayıs ayında 1 aylık bir çalışma sonucunda yaptığı dev vazoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye eden Kültür Bakanlığı sanatçısı Ahmet Taşhomcu'nun da yer aldığı Menemenli 6 kişilik çömlek ustası heyeti de Faenza kentindeki festivalde yer aldı. Taşhomcu'nun yanı sıra Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Bilal Deniz, usta çömlekçiler Ayhan İde, Ali Hikmet Koç, Ramazan Deniz, Oktay İde'nin Türkiye'yi temsil etti. Finale kalan 4 Türk çömlek ustasından Oktay İde'nin yarışmada dünya 2'ncisi oldu.

""

'BİZİM İÇİN DEĞERLİ BİR KAZANIM OLDU'

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan etkinlikte çömlek ustalarını yalnız bırakmadı. Festivalin dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla buluşma noktası olduğuna dikkat çeken Pehlivan, "Öncelikle Faenza Belediye Başkanımız Massımo Isola ve ekibine konukseverliği ve ilgisi için çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreç içinde ortak projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bizim için değerli bir kazanım oldu. Faenza'da sizlerle birlikte olmaktan çok keyif aldık ve mutlu olduk. Sizleri de Ekim ayı başında Menemen İlçemizde ilkini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Çömlek Festivali'nde görmeyi çok istiyoruz. Festivalimizde de aynı birlik beraberlik içerisinde kol kola olacağız. Birlikteliğimiz, güçlenerek gelişerek devam edecek. Menemenli ustalarımızın eserlerini dünyaya duyuracağız." dedi.


'FESTİVAL HEYECANINIZA ORTAK OLMAK İÇİN ORADA OLACAĞIZ'

Faenza Belediye Başkanı Massimo Isola da Menemen'in çömlek ustalarının çok özel ve etkileyici eserler yaptığını ifade ederek, ekim ayında Menemen'de ilki gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çömlek Festivali'nde buluşacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Türkiye'den Menemen ilçesinin kentlerinde sık sık anıldığını dile getiren Başkan Isola, "Festival heyecanınıza ortak olmak için orada olacağız" dedi.
 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum