• Reklam

Bornova 100. yıl coşkusuna hazırlanıyor

İZMİR'in Bornova ilçesinde, belediye şanlı Türk ordusunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 9 Eylül 1922 günü İzmir'i düşman işgalinden kurtarışının 100. yılını etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Söyleşiden, sergiye, kortejden konsere kadar çok sayıda etkinlik yapılacak. Yarın akşam ise Bornovalılar fener alayında bir araya gelecek.

Bornova 100. yıl coşkusuna hazırlanıyor
07 Eylül 2022 - 13:42 - Güncelleme: 07 Eylül 2022 - 13:44

Bornova'da 20:22'de başlayacak olan kortej geçişi Bornova-Bayraklı sınırından Mustafa Kemal Caddesi boyunca devam edecek. Bornova'yı kırmızı beyaza boyayacak olan geçiş Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak. Gecenin finali ise şarkıcı Ceylan Ertem ile yapılacak. Ertem, Cumhuriyet Meydanı'nda hayranları ile bir araya gelecek. Etkinlikler, 9 Eylül sabahı 10:00'da Şehitliğe çelenk konulmasının ardından Kurtuluş Savaşı'nın sembol alanlarından olan Belkahve'de devam edecek. Ata Anı Evi önünde 10:30'da başlayacak kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı'nın önündeki bağımsızlık meşalesi yakılacak. Halk Oyunları gösterileri ve Ufuk Şengüler'in piyano resitali yer alacak.

""

BORNOVA MARŞI VE TANGOSU BORNOVA BELEDİYESİ'NE EMANET

Kurtuluş ruhunun yaşatılacağı etkinliklerde anlamlı bir törende gerçekleşecek. Ünlü Türk Sanat Müziği bestecilerinden olan merhum Mehmet Reşat Aysu'nu yazdığı Bornova Tangosu ve Marşı Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'a emanet edilecek. Reşat Aysu'nun oğlu Yalvaç Aysu eserin telif haklarını Bornova Belediyesi'ne verecek.

İDUĞ'DAN DAVET

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'ü coşku içinde kutlayacaklarını söyleyerek, "100. Yıl coşkusunu hep beraber yaşayacağız. Tüm Bornovalıları ellerinde Ayyıldızlı Bayraklarla kurtuluş coşkumuza ortak olmaya bekliyoruz" dedi. 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum