• Reklam

Menemen Belediyesi'ne kayyum atandı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Menemen Belediye meclisinde gündeme alınmayarak iptal edilen kura çekiminin ardından Vali Yardımcısı Doğan'ı, Menemen Belediyesi’ne Başkanvekili olarak görevlendirdi.

Menemen Belediyesi'ne kayyum atandı
08 Ocak 2021 - 10:33

Vali Köşger, seçim sürecinin tamamlanması amacıyla Menemen’e bir vali yardımcısı atadığını açıkladı. Köşger açıklamasında “Menemen’de gerçekleştirilen seçimde meclis üyeleri başkanvekilini seçemedi. 5393 sayılı belediye kanunun 45 ve 46’ncı maddeleri bundan sonraki süreci düzenliyor. Ben de ilgili maddedeki yetkimi kullanarak Menemen’de seçimin gerçekleştirilmesi ilgili çalışmaları başlattım. Menemen Belediyesi’nde yeniden seçimi yapmak ve kura çekimini gerçekleştirmek üzere bir vali yardımcısı atadım. Bugün itibariyle ilgili vali yardımcısı süreci tamamlamak üzere Menemen’de göreve başlamıştır” dedi.

İzmir Valiliği tarafından Menemen Kaymakamlığı ve Menemen Belediye Başkanlığına gönderilen yazıda, 5393 sayılı belediye kanunun 45. maddesi hükümleri doğrultusunda, Menemen Belediye Meclisinin, Başkan vekillini belirlemek üzere kura çekimi için Menemen Belediyesi hizmet binası meclis toplantı salonunda 12.01.2021 Salı günü saat 14.00’te toplanması Valiliğimizce uygun görülmüştür” denildi.
Valiliğin bir başka yazısında ise Vali Yardımcısı Hulisi Doğan’ın Menemen Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirildiği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum