• Reklam

Eski Başkan Kemal Baysak koronadan vefat etti

İzmir’e bir dönem damgasını vurmuş isimlerden olan Karşıyaka eski Belediye Başkanı ve sanayici Kemal Baysak, 88 yaşında vefat etti. Baysak, 2 aydır korona tedavisi görüyordu.

Eski Başkan Kemal Baysak koronadan vefat etti
08 Ocak 2021 - 10:37
1994-1999 yılları arasında DYP'den Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan tanınmış iş insanı Kemal Baysak sabaha karşı hayatını kaybetti. Önce zatürre olan, bir türlü atlatamayan Baysak, daha sonra koronaya yakalanmıştı. Yaklaşık 2 aydır koronavirüs tedavisi gören Bosna Hersek Fahri Konsolosu Baysak, tüm çabalara karşın tedaviye olumlu sonuç vermedi. Kemal Baysak, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Atilla Baysak'ın babasıydı.

Balkan kökenli CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır şu mesajı yayınladı:

Çok üzgünüm... Balkan camiası büyük bir değerini daha sonsuzluğa uğurladı... Vatanını, bayrağını herşeyden çok seven, Atatürk sevdalısı, vefakar, cefakar, kadirşinas, iyi yürekli, beyefendi, Balkan camiasının Kemal abisiydi o... Bosna Hersek Türkiye Fahri Başkonsolusu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı, Dünya Bosna Hersek Göçmenler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Büyükelçisi, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı, Terbay Şirketler Gurubu’nun Kurucu ve Onursal Başkanı ve geçmiş dönem Karşıyaka Belediye Başkanlarından  KEMAL BAYSAK, tedavi gördüğü Kent Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu... Kemal Başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Balkan camiasına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum...

Kemal Baysak kimdir? 

1878 yılında Bosna Hersek’ten Karşıyaka’ya göç eden RESULOVIĆ ve GREBO Ailelerinin torunu ve GREBO Ailesinin oğulları olarak 31 Ocak 1933 günü Karşıyaka İzmir’de doğdu. 1951 yılında Mithatpaşa Erkek Sanat Enstitüsü’nün Metal İşleri Bölümü’nden mezun oldu. Enstitü’den sınıf arkadaşı Cemal TERCAN, kardeşleri Salih Şükrü BAYSAK ve Şükrü BAYSAK ile birlikte 1 Temmuz 1954 yılında bugünkü TERBAY Şirketler Grubu’nun temelini attı.

İş hayatında, çelik konstrüksiyon, metal işleri, makine imalat sanayii, otomotiv, traktör sanayiine parça üretimi, kot konfeksiyon denim sanayiine makine imalatı, turizm, ithalat ve ihracat ile yurt içinde ve yurt dışında inşaat ve her türlü yapı sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Halen Terbay Şirketler Grubu Onursal Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.

Birçok mesleki ve sosyal kuruluşta görev aldı.  1975 yılından başlayarak Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Meclis Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanvekilliği,  İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve İdari Komite Başkanlığı, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayiyi Destekleme Vakfı (MEKSA) Onur Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Severler Kulübü Kurucu Üyeliği ve Onursal Başkanlığı, İzmir Dağcılık ve Doğa Severler Kulübü Derneği (İDADİK) Kurucu Üyeliği, Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

1986 yılında Karşıyaka Rotary Kulübü’nün üyesi olmuştur. Kulübün projelerinde görev almış ve bölge seminer ve konferanslarına katılmak suretiyle topluma hizmet, bir rotaryen olarak başlıca uğraşıları arasında yer almıştır. Kulüpte Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi dışında, Kulüp Yönetiminin her kademesinde görev yapmıştır.

Politik yaşamı, gençlik yıllarında Demokrat Parti üyeliği ile başladı. Kuruluşundan başlayarak Adalet Partisi’nin üyesi ve delegesi oldu. 1974 – 1980 yılları arasında dört dönem Adalet Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Politikayı topluma hizmet için bir araç kabul etti. Milliyetçi, muhafazakar, liberal ve demokrat çizgiden hiç bir zaman ayrılmadı. 27 Mart 1994 seçimlerinde Doğru Yol Partisi adayı olarak katıldığı seçimlerde Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi 18 Nisan 1999 tarihine kadar sürdürdü.


YORUMLAR

  • 0 Yorum