Manisalı Kadınları, Meclis'te Doç. Dr. Ayşe Nevin Sert temsil edecek

    TBMM’nin yeni döneminde Manisalı kadınları AK Parti adayı Doçent Doktor Ayşe Nevin Sert temsil edecek. 

    Manisalı Kadınları, Meclis'te Doç. Dr. Ayşe Nevin Sert temsil edecek
    04 Mayıs 2023 - 15:21
    AK Parti adayı Ayşe Nevin Sert hayat hikayesini anlatmaya şöyle başladı.
    “Öğretmen olan babamın görev yeri olan Doğu Beyazıt’ta doğdum. Turgutlu’lu bir ailenin kızıyım. Yani kasabalıyım. İlkokulu, ortaokulu, liseyi Turgutlu’da okudum. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun oldum. Dört yıl boyunca her sabah otobüsle okula gittim, her akşam Turgutlu’ya döndüm. Ailemin imkanlarını zorlayarak dil öğrenmek üzere Londra’ya gittim. 1.5 yıl kaldığım Londra’da hem çalıştım, hem okudum. Yurda dönünce bir uluslararası bir şirkette 10 yıl yöneticilik yaptım.”
    Öğrenim hayatı boyunca karşılaştığı zorlukları birer birer aşarken kendisine “bizi ancak çalışmak kurtarır” mottosunu şiar edindiğini anlatan Ayşe Nevin sert sözlerine şöyle devam etti.
    “Turgutlu’dan baba evinden evlenince çıktım. Çok da uzağa gitmedim. Evimiz Bornova’daydı. Her hafta sonu yine buradaydım. İki çocuğum oldu. Onları daha iyi  büyütebilmek için işimden ayrıldım. Çocuklarım büyüdüklerinde master yaptım, ardından işletme doktoramı tamamladım. Üniversitede çalışmaya başladım. Doçent unvanı aldım”.
    AK Parti Manisa listesinin tek kadın adayı Ayşe Nevin Sert sözlerine parti çalışmalarını anlatarak devam etti:
    “Kuruluşundan bu yana AK Parti’nin tüm seçim çalışmalarına katıldım. 2015 yılında Kadın kolları MKYK üyeliğine seçildim. 2018’de yeniden MKYK üyeliğine seçildim. Dış İlişkiler Başkanlığı ile Sivil Toplum Halka İlişkiler Başkanlığında Başkan Yardımcılığını yürüttüm. 2021’deki 6. Kadın Kolları kongresinde MYK üyesi - İnsan Hakları Başkanı olarak görevlendirildim. 2 yıl boyunca yoğun biçimde Kadın Kolları’nın ve Ana Kademe İnsan Hakları başkanlığının etkinliklerinde sorumluluklar üstlendim. Türkiye’yi baştan başa dolaştım. Ve sonunda 14 Mayıs seçimleri için Milletvekili adayı oldum.



    AK Parti Manisa adayı Ayşe Nevin Sert’e “neden aday olduğunu” da sorduk. 
    Sert, özetle:
    “Manisa için aday oldum. Şehrimiz kalkınsın, büyüsün, üretsin ve Ege’nin parlayan yıldızı olsun. Kadınlar için aday oldum. Ben de bir anneyim. Ben de işten çıkıp evine koşturan, pişiren kotaran biriyim. Kadınların sesi olmak istiyorum. Dünya kadınların emeği ile dönüyor. Ülkeler kadınların üretimi ile kalkınıyor. Üretimin olduğu her yerde kadınlar var. Öyleyse karar verilen her yerde kadınlar olmalı. Çocuklarımız için aday oldum. Memleketin bütün çocukları bizim. Sağlıklı büyümeleri, iyi beslenmeleri, iyi eğitim almaları, dünyanın geldiği yeri yakalamaları bizim için önemli. Onlara iyi bir dünya bırakmalıyız. Onlar için adayım. Ülkem için aday oldum. Yeni yüzyılın ‘Türkiye Yüzyılı’ olması için aday oldum. 
    Ayşe Nevin Sert sözlerini “Manisa’yı adım adım dolaşıyorum. Durmadan, dinlenmeden her kapıyı çalıyorum. Hemşerilerimin gösterdiği ilgiden çok memnunum” diyerek bitirdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum