Manisa TSO heyetinden Kuzey Makedonya'ya ziyaret

    MANİSA Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Meclis Başkanı Ümit Türek'in başkanlığında meclis üyelerinden oluşan heyet Kuzey Makedonya'da bir dizi ziyarette bulundu.

    Manisa TSO heyetinden Kuzey Makedonya'ya ziyaret
    07 Eylül 2022 - 14:05 - Güncelleme: 07 Eylül 2022 - 14:07

    Manisa TSO Meclis Başkanı Ümit Türek ve meclis üyelerinden oluşan 14 kişilik heyet, yaptığı görüşmeler ile Kuzey Makedonya'ya yatırım imkanları hakkında bilgi sahibi oldu. Oldukça verimli geçen görüşmelerde Türkiye ve Kuzey Makedonya ticari ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonu ile Kuzey Makedonya'ya iş ve inceleme gezisi yapan Manisalı İş Adamları, Kuzey -Batı Ekonomi Odası, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası, Yabancı Yatırımlar ve İhracat Destek Ofisi ile görüşmeler yapıp Kuzey Makedonya'daki iş çevrelerini tanımaları ve ticari ilişkilerini geliştirmeleri amacıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Kuzey Makedonya'daki temaslarına ilk olarak Kuzey-Batı Ekonomi Odası'nı ziyaret ederek başladı. Manisa TSO heyetini Kuzey -Batı Ekonomi Odası başkan yardımcıları Vlora Ademi, Ejup Abdullahi ve Arsim Papraniku karşıladı. Toplantıda Başkan Yardımcısı Ejup Abdullahi'nin Türk ortaklarla yürüttüğü çalışmaları olduğu ve toptan gıda alımı ve farklı ortaklık mekanizmalarını görüşmek adına ileriki zamanlarda ziyaret edeceğini belirtti.

    ""

    MANİSA'DAKİ YATIRIM İMKANLARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

    Ziyaretin ikinci gününde ise Manisa TSO Heyeti Makedonya-Türkiye Ticaret Odası, Yabancı Yatırımlar ve İhracat Destek Ofisi yetkilileri ile bir araya geldiler. Ziyarette Kuzey Makedonya ve Türkiye arasındaki yatırım imkanları ve avantajları konuşulurken Heyet başkanı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek, Manisa'daki yatırım imkanları hakkında detaylı olarak bilgi verdi. Manisa TSO'nun Türkiye'nin en köklü odalarından biri olduğu vurgusunu yapan Manisa TSO Meclis Başkanı Ümit Türek, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Aydoğan'a Manisa'ya has ürünlerden örnekler sunarken görüşmeler toplu fotoğrafın çekilmesi ile sona erdi.

    'MANİSA İŞ DÜNYASI ADINA OLUMLU GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİK'

    Kuzey Makedonya'ya yapılan ziyaret ile ilgili konuşan Manisa TSO Meclis Başkanı Ümit Türek, "Üyelerimize yeni pazarlar sunmak adına bu ve benzeri iş gezilerini geçmişte olduğu yapmaya devam ediyoruz. Meclis üyelerimizden oluşan bir heyet ile Kuzey Makedonya'ya 2 günlük bir program ayarladık. Sağ olsun yetkililer bizi çok iyi ağırladı. Kuzey-Batı Ekonomi Odası, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası ve Yabancı Yatırımlar ve İhracat Destek Ofisi ile çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Bunları detaylı bir şekilde meclisimizde anlatacağız. Odamızın faaliyetleri hakkında bilgi verip, biz de yaptığımız projeleri paydaşlarımıza anlattık. İki taraf içinde olumlu görüşmeler gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Özellikle turizm, tarım ve tarıma dayalı sanayi alanında üyelerimiz için yatırım imkanlarının olduğunu gördük. Edindiğimiz bilgileri üyelerimiz ile paylaşıp ticaret hacmimizi genişletmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 


     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum