Manisa'da satrancın şampiyonu Yunusemre Belediyespor oldu

    TÜRKİYE Kulüpler Takım Satranç Şampiyonası Manisa İl Yarışmaları'nda, Yunusemre Belediyesporlu satranççılar, şampiyon oldu.

    Manisa'da satrancın şampiyonu Yunusemre Belediyespor oldu
    09 Mayıs 2022 - 19:40 - Güncelleme: 09 Mayıs 2022 - 19:40

    Pandemi sebebiyle iki sezondur oynanamayan Türkiye Kulüpler Takım Satranç Şampiyonası Manisa İl Yarışmalarında 2021-2022 sezonu, 9 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. 75. Yıl Gençlik Merkezi'nde toplam 7 tur üzerinden oynanan şampiyonaya 8 takım katıldı.

    Şampiyonada Yunusemre Belediyespor, çıktığı 7 maçın tamamını da kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

    Şampiyon oldukları için mutlu olduklarını belirten Yunusemre Belediyespor Antrenörü Hasan Alevnur, "Yaklaşık 2 yılı aşkın bir süredir takım olarak kendimizi hazır tuttuk. Bu sürede aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da oldu. Amacımız Yunusemre Belediyespor'u 2. lige yükseltebilmek. Bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

    Yunusemre Belediyespor Kulüp Başkanı Arif Alkan da yaptığı açıklamada, satrançta güzel bir ekip oluşturduklarını belirtip, "Yunusemre Belediyespor olarak en iddialı olduğumuz alanlardan biri de satranç. Kulüp oyuncularımızın pandemi sürecinde de antrenmanlarına çevrimiçi olarak devam ettiğini biliyorum. Son sezonun şampiyonu olarak liglere kaldığımız yerden yine şampiyon olarak devam etmek güzel. Hocamızı ve tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Hedefimiz Manisa'mızı Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda en güzel şekilde temsil etmek. Ayrıca satrancı yaygınlaştırma adına bireysel turnuvalar düzenlemeye, mümkün olduğunca turnuvalara sponsor olmaya, yaz okullarımızda satranç dersleri vermeye de devam edeceğiz" dedi.

    Türkiye Kulüpler Takım Satranç Şampiyonası Manisa İl Yarışmaları'nda Yunusemre Belediyespor'un ardından Turgutlu Belediyespor ikinci 45 Manisa Satranç Spor Kulübü ise üçüncü oldu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum