• Reklam

Manisa CHP'de Özgür Özel'in adayı il başkanı seçildi

CHP Manisa İl Kongresi'nde Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel'in desteklediği Ferdi Zeyrek ile Semih Balaban aday olarak yarıştı. Seçimi 342 oyla Ferdi Zeyrek kazanırken Semih Balaban 256 oyda kaldı.

Manisa CHP'de Özgür Özel'in adayı il başkanı seçildi
25 Eylül 2023 - 09:05 - Güncelleme: 25 Eylül 2023 - 09:14

Genel Başkanlığa adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklayan Manisa Milletvekili Özgür Özel'in memleketinde gerçekleştirilen kongrede mevcut İl Başkanı Ali Kuyumcu'nun aday olmadığı seçimlerde Özgür Özel'e muhalifliği ile bilinen Semih Balaban ile Özgür Özel'in desteklediği Ferdi Zeyrek yarışı yaşandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kongresi, Şehzadeler ilçesindeki Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan'ın yaptığı kongrede Semih Balaban ve Ferdi Zeyrek yarıştı. 610 delegeden 600'ü oy kullanırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Ferdi Zeyrek 342 oy alırken, Semih Balaban ise 256 oy aldı. Seçimi kazanan Ferdi Zeyrek ve yönetimi büyük sevinç yaşadı. Partililer kongre salonunda değişim ve Özgür başkan sloganları attı.
36'ncı ve 37'nci olağan kongrelerde Özgür Özel'in desteklediği adaylara karşı zafer kazanan Semih Balaban, Mayıs seçimlerinde milletvekili adaylığı için istifasını vermiş ve Özel'in belirlediği listelerde beşinci sıraya yazılmıştı. 4 milletvekili çıkaran CHP'de Balaban milletvekili olamamıştı. Ağustos ayında ise Balaban'a yakınlığı ile bilinen Ali Kuyumcu, il başkanlığına atanmıştı ve kongre sürecine kadar görevini sürdürmüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum