Liseli öğrencilerden kardeş okuldaki özel çocuklara ziyaret

    İZMİR'in Karabağlar ilçesindeki kardeş okul Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programda bir araya gelip keyifli saatler geçirdi.

    Liseli öğrencilerden kardeş okuldaki özel çocuklara ziyaret
    01 Aralık 2022 - 13:04 - Güncelleme: 01 Aralık 2022 - 13:05

    Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki özel çocukları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ziyaret edip, bir etkinlik gerçekleştirdi. Programın açılışında konuşan Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut son 20 yılda özel eğitim öğrencilerine ciddi katkılar sağlandığını belirtip, özel eğitim okulları ve özel alt sınıflar kurularak özel çocukların taşımacılıkla ilgili sorunlarının giderildiğini kaydetti. Eğitimin amaçlarından birinin de hayata uyum sağlamak olduğunu vurgulayan Karabulut "Burada çocuklarımızın engel durumuna göre karşılaşabilecekleri sıkıntıları günlük hayatta nasıl aşabilecekleri ve sosyal gelişimlerini nasıl sağlayacakları konusunda çalışma içindeyiz. İnsanlığa dair şeyleri öğretebildiğimiz anda eğitimde başarılı olduğumuzu savunabiliriz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalığının artarak devam etmesini diliyorum" dedi.
    Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Turgay Toprak da okullarında 215 orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli ve otizmli öğrencinin bulunduğuna dikkati çekip, "Engelli çocuklar sadece bir gün değil her zaman hatırlansın ve herkes yüreğindeki engeli kaldırsın istiyoruz" diye konuştu.

    'EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİK, HEPİMİZ BİRBİRİMİZE EMANETİZ'

    Daha sonra Müzik öğretmeni Şenol Ergül ve tekerlekli sandalyedeki özel öğrenci Buse Derin Akbaba'nın zeybek gösterisinin ardından Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin masal kahramanları dansları eşliğinde özel öğrenci Emre Karaman 'Ayletme Beni' adlı şarkıyı seslendirdi. Müzik öğretmeni Şenol Ergül ve öğrencileri Emirhan Uslu ile Hasan Çakmak'ın ritim grubu gösterisi izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Özel eğitim öğretmenleri Elif Erol ve Emrah Dağ'ın eşliğinde Can Aytekin ve Sultan Erol vals gösterisi gerçekleştirdi. 11'inci sınıf öğrencisi Damla Su Polat (17) gösterilerden büyük keyif aldıklarını vurgulayıp, "Bugün güzel geçti. Çok eğlendim. Çok sevdim gelenleri. Teşekkür ederiz" dedi.
    Özel öğrencilerden Umut Devrim Çelik (11) de şu şiiri okudu:
    "Kimimiz kör sağır dilsiz / Aslında farklı olan biziz / En büyük engel sevgisizlik / Hepimiz birbirimize emanetiz."

    'ÇOK DUYGULANDIM'

    Otizmli Sultan Erol'un (11) annesi Ayşe Erol "Çok duygulandım. Otizmli çocuğa sahip olmak güzel ama zor. Özel gereksinimli çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmelerini, yaşamlarının kolaylaştırılmasını, onlara tanınan hakların daha da arttırılmasını istiyoruz. Çok duygulandım. Ağlamamak için kendimi zor tuttum" diye konuştu.

    KENDİ DİKTİKLERİ KOSTÜMLERLE EĞLENCE SUNDULAR

    Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İpek Çam da hazırladıkları programa öğrencilerin gönüllülük esasıyla seve seve katıldığını dile getirip, "Sosyal sorumluluklarına hep gönülden katkı veriyorlar. Öğrencilerimiz kendi diktikleri kostüm, kukla, oyuncaklarla çocukları sevindirdi. Diğer gençlere örnek oldukları için onlara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

    Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişim Bölümü lise son sınıf öğrencisi Merve Nur Geçer (17) de "Bugün katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Dans ederek onları eğlendirmeye çalıştık. Sergiler sunduk. Hepsini kendi ellerimizle dikip hazırladık. Kardeşlerimizin hepsi mutlu oldu. Özel çocukları çok seviyorum. İlerde onların öğretmeni olmak istiyorum. Buraya gelince yakından görme şansım oldu."(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum