• Reklam

Kurallara uymayan motosiklet sürücülerine ceza yağdı

İzmir' in Urla İlçesinde, UKOME kararıyla araç trafiğine kapalı Zafer Caddesi’nde, motosikletle giren sürücülere ceza kesildi. 

Kurallara uymayan motosiklet sürücülerine ceza yağdı
11 Ocak 2023 - 14:35
Bahri  Karataş (KHA)

UKOME tarafından alınan kararlar gereği,Sanat Sokağı (Zafer Caddesi) 09.00-24.00 saatleri arasında, Köprübaşı bölgesi 11.00-19.00 saatleri arasında itfaiye, ambulans ve emniyet araçları hariç araç trafiğine kapatıldı. Ancak bazı sürücüler, belirli yerlerde yasak olduğunu gösteren levhaları görmezden gelip, motosikletle buralara giriyor ve  yolda yürüyen vatandaşlara büyük tehlike yaşatıyor.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bu bölgede sık sık denetim yapıp, ceza uygulamasına rağmen, sürücüler motosikletle buralara girmeye devam etti.
Vatandaşın şikayetlerinin artması üzerine, ekipler denetimlerde söz konusu sokaklarda motosiklet kullanımının devam ettiği gördü. Ekipler, bu karara uymayanlar hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddesine istinaden cezai işlem uyguladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü  yaptığı açıklamada,
"Özellikle hafta sonları yoğunluğun arttığı söz konusu sokaklarda vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde hareket edebilmeleri için trafik birimlerimizce denetimler sıklaştırılacak olup ayrıca Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi üzerinden kameralarla yapılacak ihlal tespitlerine de cezai işlem uygulanacaktır. 
Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için, söz konusu sokaklarda 'motosiklet kullanımının' da yasak olduğunu birkez daha hatırlatırız. Lütfen yaya ve araç trafiğinin bulunduğu her alanda trafik kurallarına uyalım" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum