Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde minikler ve büyüklerin sergisi

    Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi, Cumhuriyet'in 100. yılında çok özel bir organizasyona ev sahipliği yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılan "22. Ekim Geçidi Sergisi"nde 33 sanatçı, farklı disiplinlerdeki eserlerini, 49 minik ressamın resimleri ile birlikte sergiledi. 

    Köstem Zeytinyağı Müzesi'nde minikler ve büyüklerin sergisi
    30 Ekim 2023 - 15:33
    Sergi açılışı öncesinde, 115 Karma Atölye Dansçıları Uğurcan Kılıç ve Cansu Ece Tango Gösterisi ile konuklara keyifli anlar yaşattılar.
    Ekim Geçidi Sergilerinin mimarı sanatçı Gülsün Erbil ile organizasyonun İzmir Temsilcisi Feriha Dağlı, sanatçılara katılım belgelerini takdim ettiler.



    Serginin maskotu 1.5 yaşındaki minik ressam Güneş Liva Diri oldu. Köstem Zeytinyağı Müzesi'ndeki sergi 20 Kasım'a kadar devam edecek.


    Ekim Geçidi Sergileri Hakkında

    Sanatçı Gülsün Erbil'in projesi olan geleneksel Ekim Geçidi sergileri 22 yıldır 30'dan fazla şehirde ve yurt dışında ekim ayı içerisinde eş zamanlı olarak yapılıyor.
    İlki 29 Ekim 2002 yılında gerçekleşen Ekim Geçidi sergilerinin amacı: Atatürk'e ve Cumhuriyet'e bağlı sanatçıların bir araya gelmelerini sağlamaktır.



    Katılımcılar heykelden seramiğe, resimden enstelasyona, fotoğraftan videoya disiplinlerarası üretmekte olan çağdaş Türk sanatçılarıdır.
    Ekim Geçidi sergisinin konusu yoktur. Her sanatçı kendi özgün konularını üretir. Amaç, sanatçıların Cumhuriyet sayesinde özgürce üretebildiğini hatırlamak ve hatırlatmaktır.



    İzmir'de Ekim Geçidi pek çok kez yapıldı. Geçen yıl sanatçı Feriha Dağlı'nın çabasıyla çocuk ressamları bünyesine aldı. Feriha Dağlı, "Bu yıl ikinci kez minik ressamlar sergimize katılıyor. Cumhuriyeti emanet edeceğimiz çocuklarımızla, Atatürk'ümüze olan saygı ve sevgimizi özgürlüğe, barışa laikliğe olan bağlılığımızı vurgulamak istedik. Bu yüzden 'Bir büyük, bir minik ressam birlikte' fikriyle sergimizi açıyoruz" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum