Köşe yazarları Milli Takım yorumladı

    Milli Takım'ın İtalya karşısında aldığı farklı mağlubiyet eleştirilirken, maçın spikeri de yaptığı yorumlarla spor yazarlarının hedefi oldu.

    Köşe yazarları Milli Takım yorumladı
    12 Haziran 2021 - 12:35
    EURO 2020'nin açılış maçında Türkiye, İtalya'ya 3-0 mağlup olurken spor yazarları Milli Takım'ın oyununu eleştiri yağmuruna tuttu.

    Spor basınında öne çıkan bazı köşe yazıları şöyle:

    UĞUR MELEKE: CİDDİ BİR FİZİKSEL FARK VARDI

    İtalya karşısında 90 dakika boyunca futbol adına ortaya olumlu hiçbir şey koyamadık. Tamam, bu karşılaşmaya çıkarken 27 maçtır kaybetmeyen İtalyanlar favoriydi, ancak 3-0 kaybettiğimiz maçta büyük bir oyun üstünlüğü ile bizi mağlup ettiler. İlk 30 dakika yaptığımız gömülü savunma ile iyi direnç gösterdik ancak İtalyanlar’ın orta sahası, yoğunluğu çok yüksek bir pres ile kendi yarı alanımızdan çıkmamıza izin vermedi. Sadece uzun toplarla İtalya yarı sahasına gitmeye çalıştık. Yoğun baskıya stoperlerimiz ve kaleci Uğurcan ile direnmeye çalışan bir milli takım görüntüsü vardı.

    Ciddi bir fiziksel farkın ötesinde İtalya, hem saha içi organizyonu hem de teknik kalite olarak millilerimize büyük üstünlük kurdu. Maçın hiçbir bölümünde topu rakip yarı sahaya organize bir şekilde taşıyamadık. Topu ilerde hiç tutamadık. Okay sadece savunmanın içinde kaldı. Ozan top tutamadı, sırtı dönük top alıp hiç servis yapamadı. Şenol Güneş, değişikliklerle zayıf kaldığımız orta alanı güçlendirmek istese de hamleler işe yaramadı. (Hürriyet)



    ERMAN TOROĞLU: MAÇIN SPİKERİ SAÇMALADI

    Futbol iki yönlü bir oyun. Hem defansı yapacaksın hem de hücum edeceksin. Biz dün hep defans yapmayı düşündük. Eğer sen takım olarak hücum edemezsen, bu sefer rakip senin üzerine gelir. Netice ne mi olur? Hem hücum ettikleri için hem de top onlarda olduğu için oynadıkları futboldan da keyif alırlar. Öyle de oldu.. Bizim futbolcularımız dün adeta eziyet çektiler. Topu alabilmek için koştular durdular.

    Bir de spikerlerin saçma sapan anlatımları ve yorumlarını duyunca, insan iyice kahroluyor. Hani maçı radyodan anlatsalar ve biz görmesek diyeceğiz ki, "Vay anasını ya, neler oluyor maçta!" Yahu biz aptal mıyız! Göstere göstere sahada neler yaşandığını izliyoruz, olacak iş değil! Aslında 2-0'dan sonra İtalya gaz kesti. Onlar istedikleri gibi oynadılar, biz ise seyrettik.(Sabah)



    AHMET ÇAKAR: MAKET ARABA BİZDEB DAHA ÇOK TOPLA OYNADI

    Bu kadro kalitesinin böylesine kötü futbol oynamaya hakkı yok. İnanın bana maç öncesi maket bir araba vardı. Topu aldı, çizgiden hakeme kadar getirdi ve hakem maçı başlattı. Bu minik maket araba kadar bile olamadık. Onun kadar topu tutamadık. Süremedik. Maalesef böylesine bir espri ile başlamak istemezdim ama hem skor kötü hem de ortaya konan, daha doğrusu konamayan futbol çok daha kötü. İlk yarı direnmeye çalıştık. Kapanıyoruz, Chiellini'nin kafa vuruşu dışında da İtalyanlar'a pozisyon vermedik ama rakip kaleye de gidemedik. Daha kötüsü topu tutamadık. Çok çabuk ve kötü yerlerde kaybettik, inanılmaz mahkûm oynadık. Orta sahamız çok kötü. Ne defansif ne de ofansif organizasyonun içinde yoklar. Ozan olsun, Okay olsun, Kenan olsun, Çalhanoğlu olsun bunlardan ilk beklenen topun bizde kalmasıydı. Ama beceremediler. Bu tür rakibe karşı bu tür futbol oynarsanız kırılma anı ilk goldür ve maalesef ikinci yarının hemen başında da golü yiyince de tam çözüldük. İtalyanlar'ın yapamadığını Merih kendi kalesine atarak yaptı. Ama Merih'in hatası, yapabileceği bir şey yok. Top ona çarptı ve gol oldu. Bundan sonra tam dağıldık. Panik.. Çıkalım diyoruz, kaptırıyoruz gol yiyoruz. Milli Takım'ı ilk defa son yıllarda bu kadar kötü gördüm. Biz Fransa'da bu çocuklarla Fransa'ya karşı oynadık ama böyle değildik. Şimdi klasik lafı söylüyorum, önümüzdeki maçlara bakacağız ama Galler'i yenmek zorundayız. Yenilirsek bırakın ikinci olmayı ya da en iyi üçüncü olmayı arkamıza baka baka evimize döneriz. Üstelik sahada çok iyi bir hakem vardı. Penaltıya daha yakın olabilecek bir pozisyonda Zeki'nin elle kestiği topta penaltıyı verebilirdi. (Sabah)



    SERDAR ALİ ÇELİKLER: HEMEN GÖMMEYELİM

    Belli ki oyuncularımız da hocamız da "Biz bunlara gol atamayız. Yemezsek iyi" düşüncesindeydiler. Bu düşünce o kadar baskındı ki bir tane topa bile 'inanarak' girmediler. İlk maçtan oyun ve skor olarak ezilmek kötü. Biz de milli takımımızı hemen gömmeyelim. Lakin Galler ve İsviçre maçlarında bu 'teslimiyet' ve 'dağılma' görüntüsünün "pardon"u olmaz. İlk devre Uğurcan, Kenan ve Okay iyiydi. 2. devre kimse iyi değildi. Hemen bu maçı unutup DAHA İYİ RAKİP ANALİZİ ile Galler maçına hazırlanmalıyız. (Habertürk)



    ÖMER ÜRÜNDÜL: HAKEM İYİ MAÇ YÖNETTİ

    Takım olarak iyi değildik. Tabi bunda formda, güçlü ve hırslı bir rakiple oynamamız da önemli bir faktördü. Örneğin en büyük hücum gücümüz olan Burak Yılmaz hem yalnız kaldı hem de tek olumlu parlama dahi yapamadı. Neden? Çünkü dünya çapında iki stoper karşısındaydı. Chiellini ve Bonucci... Bu maç bize İtalya'nın futbol seviyesinin bizden çok ilerde olduğunu da gösterdi. Şimdi bu maçı hemen unutup Bakü'de oynayacağımız İsviçre ve Galler karşılaşmalarına hazırlanmamız gerekiyor. Biz bu gruptan çıkarsak 16'larda dişimize göre bir rakip gelecek büyük ihtimalle... Onun için bu fırsatı kaçırmayalım. Hollandalı hakem Danny Makkelie de oldukça iyi ve objektif bir yönetim gösterdi. (Sabah)



    KEMAL BELGİN: GÜCÜMÜZ YETMEDİ

    Bizim bu müsabakadan alacağımız en önemli ders; rakip ile aramızdaki büyük fiziksel zafiyeti geliştirmek olmalıdır…Şampiyonanın açılış niteliğini taşıyan dün akşamki oyunun, altı kırmızı kalemle çizilecek bir önemli tarafı vardı. O da, İtalya’nın fizik gücünü sahanın her yerinde mutlaka bize göre fazla adamla kaplaması ve teknik kapasite olarak topları kendi elemanlarına olumlu şekilde kullanışıydı. Tabii bu, rakip tarafından gerçekleştirilirken bir önemli konunun da altını çizmek gerekir. İtalya’da hiç boş adam yokken hem savunmada hem atağa hazırlanış ve çıkışta negatif ne duruşları ne de top kullanışları vardı. Bize gelince; bir kere Kenan ve Hakan ile açık ve net dokuz kişi oynadık. Ayrıca çok ilgi çekicidir ki bizim teknik direktörümüz Kenan’ı ancak 76’da fark edip oyundan aldı. Tabii sormak lazım bu bahsettiğim İtalya karşısında topu tutup kullanabilecek oyunculardan Yusuf’u niye çıkarırız ki oyundan? Cengiz’i Kenan değişikliğinde kullanabilsek sanki biraz daha etkili olabilirdik. Hele hele bu sahanın futbolcusu Hakan’ın dün akşamki hâline şaşmamak mümkün değildi. (Türkiye)



    LEVENT TÜZEMEN: DUYGUSAL KADRO

    Özellikle ilk 45'te İtalya önünde "Sefil" bir oyun oynadık. Topa sahip olamadık, rakip kaleye gidemedik, şut atamadık, pozisyon üretemedik ve üst üste 3 pas yapamadık. İtalya önde baskı kurunca kalemize yaslandık ve gol yememek için sadece savunma yaparak direndik. Oyuna illa devre arasında mı müdahele etmek gerekir. Şenol Güneş'in "Aman alınmasın, aman kırılmasın" diye erken oyuncu değişikliğine gitmemesi hataydı. (Fotomaç)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum