KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Meslek Lisesi'nden Bilim Şenliği

    Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, düzenlediği Bilim Şenliği ile öğrencilerin geliştirdiği birbirinden farklı bilim projelerini sergiledi.

    KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Meslek Lisesi'nden Bilim Şenliği
    04 Ekim 2021 - 11:39
    KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, yönetim kurulu üyeleri ve Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz ve öğrenci velilerinin katıldığı Bilim Şenliği’nde 29 proje ve deney masası oluşturuldu.



    Eğitim öğretim hayatına başladığından beri öğrencilerin büyük ilgisi çeken KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, düzenlediği bilim şenliği ile öğrencilerine yetkinliklerini sunma fırsatı verdi. Endüstriyel Otomasyon ve Elektrik Elektronik Bölümleri öğrencilerinin 29 projesinin sergilendiği şenlikte, öğrenciler tek tek projelerini tanıttı, deneysel uygulamaları anlık olarak sundu.



    Şenliğin sonunda öğrencilerin kendi geliştirdikleri ve pilotluğunu yaptıkları drone gösterisi yapıldı. Sözel bölüm öğrencileri de Bilim Şenliği’ne Kültür Sanat Sokağı ile şenliğe katkı sundular.



    Porsuk: “Son teknoloji atölyeler başarıya giden anahtar”

    KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk şenlik açılışında yaptığı konuşmada öğrencileri geliştirdikleri projeler ve başarılarından dolayı kutladı. Yüz yüze eğitimin son derece önemli olduğunu hatırlatan Porsuk, “Sağlıkla bir yıl geçirmek istiyoruz ve bu yönde tüm önlemlerimizi aldığımızı belirtmek isterim” dedi. Açtıkları yeni laboratuvarlarda öğrencilerin daha büyük projelere imza atacaklarına inandıklarını söyleyen Porsuk, “İnanıyorum ki her geçen yıl öğrencilerimiz bilgilerinin üzerine koyarak ilerleyecekler. Sanayicilerimizin destekleriyle oluşturduğumuz atölyelerimizde son teknoloji cihazlarla çalışma imkanı bulan öğrencilerimizin son derece başarılı olacaklarına inanıyorum” diye konuştu. 
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum