• Reklam

Geleceğin sporcularına temel hareket eğitimi

Karşıyaka Belediyesi, çocukları geleceğe hazırlamak ve erken yaşta spor altyapısı kazanmalarını sağlamak amacıyla Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde ‘Temel Hareket Eğitimi’ düzenliyor. 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’nda uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen eğitim; miniklerin bedensel ve zihinsel gelişimlerine önemli katkılar sağlarken, sosyalleşmelerine ve özgüven duygularının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Eğitimle birlikte temel hareket yeteneği gelişen çocuklar, becerileri ve ilgi alanları doğrultusunda kendilerine uygun spor branşlarına yönlendiriliyor.

Geleceğin sporcularına temel hareket eğitimi
04 Ekim 2021 - 11:44
DİSİPLİNİN TEMELİ
Temel hareket eğitiminin 3-5 yaş grubu çocuklara yönelik olduğunu belirten uzman jimnastik antrenörü Serpil İzmirli, “Bu eğitim, çocuklara kuvvet, esneklik ve dayanıklılık kazandırır; en önemlisi de spor disiplini için temel oluşturur. Tüm beynin motor gelişimini temel hareket eğitimi ile birlikte sağlıyoruz. Verilen eğitim sayesinde çocuklarda zihinsel ve fiziksel gelişim daha sağlıklı oluyor. Tüm spor branşlarının da altyapısını oluşturuyoruz. Ancak lütfen şu karıştırılmasın; jimnastik ayrı bir spor dalıdır” dedi.
 

OTOKONTROL GELİŞİYOR
Temel hareket eğitimi ile tanışan çocukların fiziksel yapıları güçlenirken diğer yandan da otokontrol sistemlerinin geliştiğini belirten İzmirli, “Hareket eğitimi alan çocuklar ekip içinde nasıl davranması gerektiğini öğreniyor, iletişim becerilerini arttırma noktasında gelişim sağlanıyor. Bu sayede çocuklarda öz disiplin artışı da oluyor. Otokontrol gelişimi olan çocuk daha temkinli hareket eder. Mesela eğitim alan çocuk dışarıda arkadaşlarıyla oyun oynadığı zaman koşarken daha zor düşer çünkü denge yetisini de kazanmış olur. Bu eğitimi alan bir çocuk, okul hayatına başladığı zaman da grup içerisinde sivriliyor. Öğretmenin verdiği bilgileri daha hızlı bir şekilde kavrıyor ve pratik zeka gelişimi oluyor” ifadelerini kullandı.
 

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ
Kontenjanların sınırlı tutulduğu eğitimlerde, çalışma öncesi ve sonrasında ateş ölçümü yapılıyor. Ayrıca spor malzemeleri ile soyunma odaları da her ders sonunda dezenfekte ediliyor. Kurslara katılan çocukların HES kodu da kontrol ediliyor. Eğitime, 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’ndan başvuru yapılabiliyor. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum