Konak'ta Gültepe Rumeli Şenliği

    İZMİR'in Konak ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Gültepe Rumeli Şenliği, Rumeli, Balkan ve adalar kökenli vatandaşları bir araya getirdi. Balkan ezgileri, göçmen halayları ve kültürel motifleri eşliğindeki şenlikte renkli görüntüler oluştu.

    Konak'ta Gültepe Rumeli Şenliği
    17 Haziran 2022 - 12:54 - Güncelleme: 17 Haziran 2022 - 12:55

    Konak Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Gültepe Rumeli Şenliği, Gültepelilerle buluştu. Bu yıl 15'incisi düzenlenen şenliğe, ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Sorumlusu Görkem Duman, CHP İzmir İl ve CHP Konak İlçe yöneticileri, MHP Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban, İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Konak Belediyesi Balkan Masası Başkanı Birol Özkardeşler, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, Rumeli, Balkan ve Ada derneklerinin başkan ve yöneticileri ile Gültepeliler katıldı.

    'KONAK BELEDİYESİ'NDE BİR KARDEŞİNİZ VAR'

    İki yıllık pandemi arasından sonra 15. Gültepe Rumeli Şenliği'nde konserler ve gösteriler yapıldı. İlk olarak Orkestar Sertan ve Arkadaşları sahne aldı. Konserin ardından gerçekleştirilen Düşler Atölyesi'nin geleneksel Balkan kıyafetleri defilesi ise ilgiyle izlendi. Çamdibi Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü ise Üsküp yöresinin oyunlarını izleyiciyle buluşturdu. Ardından sahne alan Rumeli Ayhan ise şenliğe katılanları Balkan ezgileriyle coşturdu. Gültepelilerin büyük bir çember oluşturarak oynadıkları Göçmen Halayı'na Batur da eşlik etti. Balkan göçmeni Gültepelilerin hasret giderdiği gecede Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 'Hemşehrilerim' diyerek seslendiği Balkan, Rumeli ve adalar kökenli vatandaşlara "Konak Belediyesi'nde bir kardeşiniz var" dedi.

    'BALKAN MAMASI UYGULAMASINI BAŞLATTIK'

    Batur, yaptığı konuşmada pandemi nedeniyle yaşanan iki yıllık ayrılığın ardından Gültepe Şenliği'ni yeniden düzenlediklerini ve bu şenliği çok önemsediklerini söyledi. İzmir'de Balkan Masası'nı kuran ilk belediye olduklarını hatırlatan Batur, "Balkanlardan, adalardan gelmiş çok değerli göçmen kardeşlerimizin belediyeyle irtibatını, ilişkisini sağlayacak Balkan Masası uygulamasını başlattık. Başına da benim gibi içinizden biri olan Birol Özkardeşler'i getirdik. Bundan sonra da hep birlikte çok güzel çalışmalar yapacağız" dedi.

    BALKAN GÖÇMENLERİNE DAVET VAR

    Batur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balkan göçmeni vatandaşlarla İzmir'de gerçekleştireceği buluşmaya da dikkat çekip, "18 Haziran Cumartesi günü Gaziemir'deki Fuar İzmir alanında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sizlerle randevusu var. Genel Başkanımız sizlerin sorunlarını, birebir sizlerden dinlemek istiyor. Bütün Balkan göçmeni kardeşlerimizi davet ediyoruz" diye konuştu. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da şenlikte bir konuşma yaparak Gültepelileri selamladı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum