Konak Belediye binası ihalesi iptal

    Davet usulü ile gerçekleştirilen Konak Belediyesi ana hizmet binasının yapım ihalesine en az 3 firmanın teklif vermemesiyle yeni gelişme yaşandı. İhale iptal edildi.

    Konak Belediye binası ihalesi iptal
    23 Mayıs 2023 - 15:17
    Depreme dayanaksız olduğu için yıkılan Konak Belediyesi’nin Basmane Meydanı’nda bulunan ana hizmet binasının yapım ihalesi 3’üncü kez iptal edilmek zorunda kalındı.

    Daha önce verilen tekliflerin yüksek gelmesi nedeniyle iki kez iptal edilen ihalenin üçüncüsü davet usulü ile gerçekleştirildi. Belli istekliler arasında ihale usulüyle gerçekleştirilecek ihale kapsamında ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilen 14 firma teklif dosyası almıştı.

    İKİ ORTAKLIKTAN TEKLİF
    Ancak sadece 2 firmanın teklif vermesinden kaynaklı ihale iptal sonuçlandırılamadı. Kamu İhale Kanunu’na göre en az 3 firmanın teklif vermesi gerekiyor. İhaleye Ziver Holding’in bünyesindeki Ziver İnşaat ve Ziver Petrol ortaklığı ile Yaşar Konut ve Ulukar Altyapı ortaklığının teklif verdiği öğrenildi. Başkan Abdül Batur’un kararı doğrultusunda yeniden ihaleye çıkılması bekleniyor.



    30 EKİM DEPREMİ SONRASI BOŞALTILMIŞTI
    İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte bir çok yapı hasar almıştı.  Hizmet binalarının hasar aldığı ilçe belediyelerinden birisi de Konak olmuştu. Ana hizmet binasından hasar tespit edilen Konak Belediyesi’nde Belediye Başkanı Abdül Batur, meclisten de yetki alarak binanın  yıkılıp yeniden yapılmasına karar vermişti.

    Yeni hizmet binanın yapılması için ilk olarak 9 Aralık 2022 tarihinde ihaleye çıkılmış ancak verilen rakamların yüksek olmasından kaynaklı ihale iptal edilmişti.  İhale kapsamında bin 93 metrekarelik taban alanında 2 bodrum ve 8 kat inşa edilecek.

    DEVİR TARTIŞMASI YAŞANMIŞTI
    Konak’ın yeni hizmet binasının yapımı karşılığında mülkiyeti Konak Belediyesi'nde olan Göztepe’deki çok katlı otopark, Alanyalı Konak ve Tepecik Pazaryeri'nin İzmir Büyükşehir’e devri Cumhur İttifakı’nın ret oyları ile meclisten geçti. Cumhur İttifakı, Göztepe'deki otopark ile Alanyalı Konak'ın devrine onay verirken Tepecik'teki pazaryeri alanının devrine karşı çıktı. (egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum