• Reklam

Kınık'tan büyük ev sahipliği! Bakan Soylu, Başkan'a teşekkür etti

​Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı'na ev sahipliği yapan Kınık Belediyesi, hem İçişleri Bakanı Soylu, hem de muhtarlardan teşekkür aldı.

Kınık'tan büyük ev sahipliği! Bakan Soylu, Başkan'a teşekkür etti
31 Ocak 2023 - 11:53

Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı'na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nunkatılımlarının yanı sıra; Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, Ak Parti izmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Ak Parti İzmir İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İlçe Başkanı Veysel Şahin, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Genel Sekreteri Osman Aydemir, Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan, Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu, Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstünel, Muhtarlar Daire Başkanı Ahmet Dalkıran, diğer illerin Muhtarlar Dernek Başkanları, İzmir İlçeleri Dernek Başkanları ve Yardımcıları, Kuzeyde Menemen, Aliağa, Dikili, Foça, Bergama, Kınık Muhtarları, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Türkiye’nin dört bir yanından muhtarlar katılım sağladı.
​Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı'nın açılış konuşmalarında ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Toplumumuzun kıymetli mihenk taşı muhtarlarımız ile bir araya geldiğimiz için mutlu olduğumu belirterek hepinize teşekkür ederim. Talimatlarını almak için konuştuğumuz ve Kınık’ta burada sizlerle olduğumu arz ettiğim, merkezi idarenin en güçlü, her muhtarı kendi mesai arkadaşı olarak nitelendiren, birileri ‘Kalksın ne olacak‘ derken iradesini ortaya koyan muhtarlık müessesesini önemli bir noktaya oturtan Kıymetli Cumhurbaşkanımızın her birinize selamları var" dedi.

Bakan Soylu sözlerini; "Bizi Kınık'ta misafir eden çok kıymetli Belediye Başkanımız Dr. Sadık Doğruer'eteşekkürlerimi sunuyorum. Biz Kınık Belediye Başkanımızla gurur duyuyoruz. Çünkü aldığı emaneti hakkıyla yerine getirebilmek için gayret gösteriyor, görevini layıkıyla yapıyor. Ankara’ya geldiğinde kendi işlerini değil, vatandaşın işini yapmaya geliyor. İnsana hizmet ediyorlar bu da bir ibadettir. Allah razı olsun" şeklinde tamamladı.
Açılışta konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Son 20 yılda ilçemizdeki pek çok önemli gelişme ile beraber muhtarlarımızın omuz omuza çalıştığını ve bundan mutluluk duyduğumuzu belirtmekten memnuniyet duyarım. Devletimizin Müşfik elini ve tatlı dilini eksik etmeyen muhtarlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

​AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez ise; "1290 muhtarımız ile hizmet etmekteyiz, bugün bu kıymetli programda bizimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ediyorum." dedi.

​Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan da "Kınık’ta bu önemli çalıştayda bize ev sahipliği yapan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'e; bize kollarını açtığı için, bizi misafir ettiği için, her şeyimizle tek tek ilgilendiği için hepimiz adına çok teşekkür ediyorm. İyi ki varsınız sağ olun, var olun" şeklinde ifadelerde bulundu.

​Açılışta konuşan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, "İki dönemdir Bakanlarımızla, Valimizle, Koordinasyon Kurulu, İktidar ve İttifak Belediye Başkanlarımız ve Kaymakamımız ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugün değerli muhtarlarımızı burada ağırlamaktan ve kurultayı Kınık’ta yaptığınızdan dolayı hürmetlerimi sunuyorum" şeklinde sözlerini dile getirdi.
​Açılış konuşmalarının ardından Kınık Belediye Başkanı Doğruer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hediye takdimi gerçekleştirdi. Toplu fotoğraf çekimi sonrasında ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekiler; Kınık Belediyesi’ni ziyaret etti.

Cuma ve cenaze namazının ardından gerçekleştirilen esnaf ziyareti sonrasında Bakan Soylu, Kınık’tan ayrıldı. Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştay'ı, konukların katılımıyla devam eden değerlendirme toplantısı ve  kapanış yemeğinin ardından sona erdi.
​Programın ardından Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu ile Genel Sekreter Osman Aydemir, ​"Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan demokrasinin temel taşı 50.260 muhtarımız bu ülkenin temel hücreleridir. Türkiye yüzyılında muhtarlık kurumu iletişim çağını yakalamış, vizyoner, donanımlı, kurumlar arası bilgi akışını sağlamış; devletimizin bütün kurumlarıyla işbirliği ve bütünlük içerisinde çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Sayın Bakanımızın nezdinde, İzmir Kınık Belediye Başkanımız Dr. Sadık Doğruer'in katkılarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz muhtarlık kurumunu güçlendirme çalıştayı gerçekleşti. Konu başlıkları sırasıyla Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme, Kırsal Kalkınma Teşvik ve Hibe Destekleri ve Bunların Kullanılması olarak sunulmuştur. Program süresince Belediye Başkanımız Türkiye'nin dört tarafından gelen muhtarlarımıza konaklama, araç, yemek ve diğer ikramlarda bulunarak çok güzel bir ev sahipliğine imza atmışlardır. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu olarak Sn. Belediye Başkanımıza ve ekibine saygı ve hürmetlerimizi sunarız" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum