Karacasu'da 741 yıllık gelenekte 50 kazan keşkek dağıtıldı

    AYDIN'ın Karacasu ilçesinde 741'incisi düzenlenen geleneksel 'Dedebağ Keşkek Hayrı' bu yıl da 50 kazanda 1 ton 200 kilogram et ve 1 ton 200 kilogram buğday karıştırılarak hazırlana keşkek yaklaşık 10 bin kişiye ikram edildi. Ayrıca vatandaşlara 1 ton turşu ve 20 bin ekmek dağıtıldı.

    Karacasu'da 741 yıllık gelenekte 50 kazan keşkek dağıtıldı
    27 Ağustos 2023 - 14:54 - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 - 14:54

    Karacasu'da her yıl geleneksel hale gelen ve bu yıl 741'incisi düzenlenen 'Dedebağ Keşkek Hayrı' Cuma Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dernek Başkanı Hüseyin Kaya ev sahipliğinde düzenlendi. Etkinliğe Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 1 ton 200 kilogram buğday, 1 ton 200 kilogram et kullanılarak 50 kazanda pişirilen keşkek, etkinliğe katılanlara ikram edildi. Ayrıca 1 ton turşu ve 20 bin ekmek dağıtıldı. Cuma Mahallesi Dedebağ Yaylası'nda yapılan etkinliğe Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelenlerle gurbetçi vatandaşlar da katıldı. Hayırda ikramlar, Kur'an-ı Kerim okunması ve dualar eşliğinde verildi.

    'FESTİVALLE BİRLİKTE YAPIYORUZ'

    Karacasu Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Erikmen, "Karacasu ilçemizde Kültür ve Sanat Festivalimiz ile birlikte hazırlanıp kaynatılan 50 kazanda pişirilen keşkek hayrımızı gerçekleştiriyoruz. Katılımcı sayımız her geçen yıl artış gösteriyor. Bu da bizleri çok sevindiriyor. Bu Dedebağ Keşkek Hayrı, Türklerin Anadolu'ya geldikleri ve iz bırakmaya başladığı ilk günlerden bugüne kadar süregelen geleneksel bir etkinliktir. Bizler bu geleneğinizi sürdürmeye devam ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından buraya gelen vatandaşlarımız birbirleri ile tanışıp hasret giderme imkanı da buluyorlar" dedi.

    İMECE USULU İLE YAPILDI

    Cuma Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dernek Başkanı Hüseyin Kaya da "741'inci Dedebağ Keşkek Hayrı'nı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi coşku içerisinde gerçekleştiriyoruz. İmece usulü ile topladığımız et, buğday ve diğer malzemelerimizi ekiplerimiz ile dün gece toplam 50 kazanda kaynatarak keşkeğimizi hazırladık. Bugünde vatandaşlarımıza dağıtımlarımızı gerçekleştirmenin sevinci içerisindeyiz" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum