Karabağlar'ın 40 yıllık sorunu! Planlar askıda

    Karabağlar Belediyesi’nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın mahallelerinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli bir eşik daha aşıldı. 106 hektarlık alanın 5 binlik ve 1 binlik askıya çıktı.

    Karabağlar'ın 40 yıllık sorunu! Planlar askıda
    20 Eylül 2022 - 11:42
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Karabağlar Belediyesi sınırları içerisindeki 191 hektarlık alanın yaklaşık 2. etapla ilgili yeni gelişme yaşandı.

    Karabağlar’ın Osman Aksüner, Aşık Veysel mahalleleriyle Aydın Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan 106 hektarlık kısmına ilişkin . Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bakanlık tarafından askıya çıkarıldı.

    İmalathaneler ve tamirhanelerin olduğu planlama alanında ruhsatlı yapılaşma az. Plan notlarında yer alan bilgilere göre dönüşüm alanında 46 ruhsatlık yapı, imar aflı 16 adet yapı ve yapı kayıt belgeli 1286 yapı bulunuyor. Bölgede 5 bin 838 bağımsız işyeri ve konut bulunuyor. Planlama alanındaki parsellerin neredeyse tamamı ise şahıslara ait.


     

    NÜFUS 3 KATINA ÇIKACAK
    Planlama alanının büyük bir kısmı "Ticaret Alanı" olmak üzere, bir kısmı "Çok Yüksek Yoğunlukta Gelişme Konut Alanları" ve "Çok Yüksek Yoğunlukta Mevcut Konut Alanları" olarak Askıya çıkan planlarla birlikte hali hazırdaki 3 bin 272 olan nüfusun 9 bin 253’e çıkarılması hedefleniyor. Konut alanı için 120 bin metrekare alan ayrılırken ticaret alanları için 342 bin metrekare alan ayrıldı. Yeni planlarda yerleşik konut alanı ve gelişme konut alanları için 2,4 emsal ve 7 kat, ticaret alanları için ise 2,5 emsal ve maksimum yükseklik 21,5 metre olarak tanındı.

    25 BİNLİK PLANLAR ONAYLANMIŞTI
    Bölgenin 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı geçtiğimiz aylarda askıya çıkarılmış ve planlama alanında kalan 'konut dışı kentsel çalışma alanı' olarak belirlenen parsellerin statüleri “2. ve 3. derece alt merkez” ve “kentsel gelişme alanı” olarak değiştirilmişti. 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum