• Reklam

Karabağlar'a 30 okul müjdesi

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da inşaatı devam eden okulların şantiyelerini ziyaret etti. Karabağlar'a 30 okul yapacaklarını açıklayan Kaya, bu okulların tamamlanmasının ardından ilçede tekli eğitime geçileceğini belirtti. Kaya, Karabağlar programı çerçevesinde Kazım Karabekir, Özgür, Günaltay ve Yunus Emre mahallelerinde vatandaşlarla buluştu, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Karabağlar'a 30 okul müjdesi
17 Eylül 2021 - 22:35

30 Okuldan 2'si bitti, 5'inde inşaat devam ediyor 

Karabağlar için planlanan 30 okuldan Naci Şensoy Anadolu Lisesi ve bir ilkokulun tamamlanarak hizmete girdiğini, 5 tanesinin inşaatının başladığını ve devam ettiğini, 10 tanesinin inşaatının önümüzdeki günlerde başlayacağını belirten Kaya, "Karabağlar'da kamulaştırma yoluyla elde edeceğimiz arsalara 6 okul, Bozyaka'daki emniyet binasının bulunduğu alana 3 okul yapıyoruz. Depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan 15 okulun yerine de modern ve depremeye dayanıklı okullar inşa edeceğiz. Hatta bunların 5 tanesinde inşaat başladı, 10'unun da inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak. Bunlardan Eskiizmir İlkokulu'nu yarıyıla yetiştireceğiz. Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu'nu, Sadullah Sever İlkokulu'nu, Duğrallar İlkokulu'nu ve Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni de 2022'ye yetiştireceğiz" şeklinde konuştu. 

CHP'li belediye ruhsatları aylardır bekletiyor  

AK Partili Kaya, Karabağlar'da planlanan 30 sayısına ulaşmak için 4 okul arsasına daha ihtiyaç bulunduğunu belirtti. İzmir genelinde okul yapılacak arsa bulmada güçlük çekildiğini, CHP'li belediyelerin arsa üretmediğini hatırlatan Kaya, Karabağlar'da ise arsa üretilmediği gibi mevcut arsaların üzerine yapılacak okulların da ruhsatlarının geciktirildiğini söyledi. 

Eğitimin siyaseti olmaz, bu yanlıştan dönün

Mustafa Baykaş İlkokulu ve Adnan Mazıcı İlkokulu'nun ruhsatlarının aylardır CHP'li Karabağlar Belediyesi'nde beklediğini açıklayan Kaya, "CHP'li Selvitopu yönetimindeki Karabağlar Belediyesi'nin eğitime olan bakışını İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin kampüsünü engellemelerinden biliyorduk. Arsa üretmeyi bırakın, mevcut bulduğumuz arsalara yapacağımız okulların ruhsatını vermeyerek okulların yapımını geciktiriyorlar. Bu okulların inşaatı bitince Karabağlar'da tekli eğitime geçilecek. Bizim derdimiz, en son teknolojik gelişmeleri eğitim sistemimize entegre etmek, modern okullar ve modern sınıflar inşa edip yavrularımızın eğitim kalitesini artırmak. Bu işin siyaseti olmaz. Eğitimden, yavrularımızın gelecekleri üzerinden siyaset yapılmaz. Yanlış yapıyorsunuz, bu yanlıştan dönün. Eğitimle ilgili işleri hızlandırın" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum