İzmirlilere ilk yardım eğitimi verildi

    DÜNYA İlk Yardım Günü kapsamında İzmir'de halka, ilk yardım müdahaleleri gösterildi. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte acil durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı.

    İzmirlilere ilk yardım eğitimi verildi
    16 Eylül 2022 - 18:58 - Güncelleme: 16 Eylül 2022 - 18:59

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, her yıl eylül ayının ikinci cumartesi kutlanan 'Dünya İlk Yardım Günü' kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamında Valilik binası yanındaki alanda etkinlik düzenlendi. Kentin en işlek ve kalabalık alanlarından biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda kurulan stantta vatandaşlara ilk yardımın önemi anlatılırken, broşürler dağıtıldı. Uzman kişiler, öğrenci ve yetişkinlere ilkyardım müdahalelerini uygulamalı gösterdi. Evli ve 3 çocuk annesi ev kadını Asuman Şimşek (41) çocuğunun boğazına bir şey kaçması durumunda nasıl müdahale etmesi gerektiğini öğrendiğini belirterek, "Doğru bildiğimiz yanlışlar varmış. Arkadaşlarımız burada bize neler yapmamız gerektiğini öğrettiler. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

    İl Milli Eğitim Müdürlügü İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Hülya Demirhan, "Dünya İlk Yardım Günü kapsamında bu çalışmayı gerçekleştirdik. Farkındalık eğitimleri kapsamında vatandaşlara temel yaşam desteği, heimlich manevrası ve herhangi bir yaralanmada ne yapmaları gerektiğini gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

    İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün ise "Okullarımızda işte günlük yaşantımızda başımıza gelecek herhangi bir olumsuzluğa karşı hayat kurtarabiliyoruz. Insanlarımız merakla ilgili güzel" diye konuştu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum