• Reklam

İzmirli ünlü tarihçi hayatını kaybetti

İzmir siyasetinin yakından tanıdığı Dr. Oktay Gökdemir geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

İzmirli ünlü tarihçi hayatını kaybetti
15 Şubat 2021 - 12:09 - Güncelleme: 15 Şubat 2021 - 12:36

Cumhuriyet tarihi konusunda uzman olan Oktay Gökdemir, uzun süre Dokuz Eylül Üniversite Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Buca CHP’nin önemli simalarından olan Oktay Gökdemir’in ölümünü Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç duyurdu.

Kılıç, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük emekleri olan, uzun yıllar Dokuz Eylül Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeliği ve APİKAM Müdürlüğü görevlerini başarıyla yürütmüş ülkemizin Cumhuriyet tarihi konusunda en üretken tarihçilerinden, Buca aşığı, yiğit Atatürkçü, devrimci, ilerici, çağdaş ve hümanist büyüğümüz Oktay Gökdemir abimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mekanın cennet olsun Oktay Hocam…” paylaşımına yer verdi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

İzmir bir değerini yitirdi. Atatürkçü, tarihçi, Dr. Oktay Gökdemir’i kaybetmek beni derinden üzdü. Oktay Gökdemir'e Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dilerim.

Doç. Dr. Oktay Gökdemir, 2016 yılında da tansiyona bağlı beyin kanaması geçirmişti. Karşıyaka’da Medical Park Hastanesine kaldırılan öğretim üyesi, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı yoğun bakıma alınmıştı.


Dr. Oktay Gökdemir kimdir?

Tarih araştırmacısı. 9 Mayıs 1963 doğumlu. Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü (1985) mezunu. 1987 yılında okutman olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsüne atandı. Yüksek lisans (1988) ve doktorasını (1994) Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi konularında DEÜ’de tamamladı. 1990-96 arası Buca Eğitim Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1997’de geçtiği Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde yardımcı doçent oldu. 2001 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Makaleleri 1993 yılından itibaren Tarih ve Toplum, Toplumsal Tarih, Yeni Türkiye, Bilim ve Ütopya, Düşünen Siyaset, Cumhuriyet Kitap dergilerinde, 1999’da “Radikal İslâm” konulu bir makalesi Frankfurt’ta yayımlandı. Uluslararası bilimsel toplantılarda alanıyla ilgili bildiriler sundu.
Eserleri: Kurtuluş Savaşı’nda Akhisar (1990), Tarişbank Tarihi (Hüsnü Erkan ve diğerleriyle, 1993), Cumhuriyete Giden Yol (1998).


YORUMLAR

  • 0 Yorum