İzmir milletvekillerinin 'Bayraktar' kavgası

    CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın ASELSAN’daki işten çıkarmalarla ilgili verdiği soru önergesi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı BaykarTech Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar “iftira” açıklaması yaptı. Kılıç, Bayraktar’a yanıt verirken AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da tartışmaya dahil oldu.

    İzmir milletvekillerinin 'Bayraktar' kavgası
    16 Eylül 2022 - 17:19
    CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Aselsan’daki işten çıkarmalarla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a verdiği soru önergeleriyle ilgili haberi alıntılayarak, “Tüm dünya övgüyle bahsederken, SİHA’larımızı kullanan ülkeler kahraman derken, içeride birileri sadece iftira peşinde. PKK/YPG sıkışınca saldırı siyasetten geliyor” paylaşımını yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı BaykarTech Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a tepki gösterdi.

    Diğer yandan BaykarTech CEO'su Huluk Bayraktar sosyal medya hesaplarından soru önergesi haberlerini alıntılayarak CHP'li Kılıç'a yönelik açıklamalar yaptı.

    “SORU ÖNERGESİNİ TERÖR İLE İLİŞKİLENDİRME UCUZLUĞU”
    Kılıç ise iki isme verdiği yanıtta “Bu ülkede milletin parası ile alınan F-16'lar sanki FETÖ'cü pilotlara teslim edilip gazi Meclis'e bombalar yağdırılmamış gibi, sanki tank palet fabrikası Katarlılara peşkeş çekilmemiş gibi, sanki Merkez Bankası'nın 128 milyar doları 'damat' döneminde hiç edilmemiş gibi… Biz ülkenin ekonomik ve askeri bağımsızlığını düşünürken, Milli Savunma Bakanlığı'na sorduğum sorulara yine eş, dost, akrabadan yanıt alıyoruz. Ülkemizin milli güvenliği ile ilgili vermiş olduğum soru önergesini terör ile ilişkilendirme ucuzluğu da 'malum' ailenin fertlerine yakışırdı. Çünkü bunu zaten alışkanlık haline getirdiler ve iç politika malzemesi olarak da kullanmaya devam ediyorlar. Silah tüccarlarının karı zararı bizim konumuz değil. Bizim önceliğimiz ülkemizin milli güvenliğini ilgilendiren ordumuzun gözbebeği Aselsan'da yaşananlardır” dedi.

    ÖZALAN DA DAHİL OLDU
    Tartışmaya bu kez AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan girdi. Özalan sosyal medyasından yaptığı açıklamada “Ülkemize büyük hizmetlerde bulunan Selçuk Bayraktar'a iftiralarla saldıran CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın, Demirtaş ziyareti sonrası yaptığı açıklamalar... Biz Selçuk Bayraktar'la gurur duyuyoruz, muhalefet Selahattin Demirtaş'la gurur duyuyor. Her şey açık ve net!” ifadelerini kullandı.

    "ALLAH SENİN DURUMUNA KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN ALGICI ALPAY"
    CHP’li Kılıç ise Özalan’a ‘Feyyaz Uçar’lı gönderme yaptı. Birlikte forma giydikleri dönemde Özalan hakkında “gördüğüm en yalancı kişi” diyen Uçar’ın röportajını paylaşan CHP’li Kılıç “Allah senin durumuna kimseyi düşürmesin algıcı Alpay” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum