İzmir'in Roman Milletvekili CHP'den istifa etti

    İzmir Milletvekili Özcan Purçu CHP’den istifa etti. Roman aday gösterilmemesini istifasının gerekçesi olduğunu belirten Purçu, “Mecburen istifa etmek zorunda kaldım” dedi.

    İzmir'in Roman Milletvekili CHP'den istifa etti
    19 Nisan 2023 - 17:00
    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu partisinden istifa etme kararı aldı.
    25, 26 ve 27’nci yasama dönemlerinde Romanların sorunlarını Meclis çatısı altında dile getiren Purçu istifa gerekçesine dair Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde “Roman kökenli” 10 tane aday adayının olduğunu, 1 kişinin dahi CHP’nin milletvekili listelerine konmadığını belirterek, “Yok sayıldık. En çok oya oya ihtiyacın olduğu dönemde 6 milyon Roman vatandaşının oyu bir kenara nasıl atılır? Bir oya bile ihtiyacımızın olduğu dönemde. Bugüne kadar bekledim. Yüksek Seçim Kurulu’nda düzeltmenin son günü. Olmayınca, federasyon ve derneklerin talebiyle mecburen istifa etmek zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

    Romanların adaylık konusundaki şikayetlerini CHP’nin yöneticilerine ilettiğini belirten Purçu, “İlettim ama işe yaramadı. Bir sonuç alamayınca mecburen yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Artık Romanlar kendi göbeğini kendi kesecek” diye konuştu. CHP’nin dışında başka bir siyasi partiye katılıp katılmayacağı sorulan Purçu, “Başka bir siyasi partiye kesinlikle katılmam” yanıtını verdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum