İzmir'de mavi ve kara servi, fıstık çamı ve çam fidanı dikildi

    İzmir'in Buca ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, 5 binden fazla mavi ve kara servi, fıstık çamı ve çam fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlikte konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, "Bu gibi etkinliklerle bu duyarlılığı hem kendimiz hem genç nesillerimize aşılarsak adına 'Cennet' dediğimiz bu vatanı, yemyeşil bir cennet vatan haline getiririz. Vatan toprağını da korumuş oluruz" dedi.

    İzmir'de mavi ve kara servi, fıstık çamı ve çam fidanı dikildi
    11 Kasım 2023 - 13:14 - Güncelleme: 11 Kasım 2023 - 13:16

    Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 'Geleceğe nefes, Cumhuriyete nefes' sloganıyla İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikim törenine İzmir Valisi Süleyman Elban, protokol üyeleri, polis akademisi öğrencileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Süleyman Elban, "Milli Ağaçlandırma Günü'nün esas amacının güzel vatanı daha güzel yapmak ve vatan toprağını korumaktır. Ağaçlandırmayla başta erozyon olmak üzere birçok doğal nedenlerle toprağın kaybolmasının engellenmesi ve niteliğini kaybetmeye başlamış toprağın da tekrar kendine getirilmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra başta küresel ısınma, iklim değişiklikleri gibi birçok nedenle hem su kaynaklarımız hem doğamız hem de havamız ciddi tehdit altında. Bu gibi etkinliklerle bu duyarlılığı hem kendimiz hem genç nesillerimize aşılarsak adına 'Cennet' dediğimiz bu vatanı yemyeşil bir cennet vatan haline getiririz. Vatan toprağını da korumuş oluruz" ifadelerini kullandı.
    Etkinlikte konuşan İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince de 25 dekar alanda yaklaşık 5 bin adet mavi ve kara servi, fıstık çamı ve çam fidanının toprakla buluşturulacağını söyledi. Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından fidanlar toprakla buluşturulup, can suları verildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum