• Reklam

CHP'de başkanlık isteyen eski vekiller kimler?

CHP'de yeni dönemde aday yapılmayan geçmiş dönem İzmir milletvekillerinin gözü 31 Mart’a çevrilmiş durumda. İlçe belediye başkanlığı için adı konuşulan eski vekiller, çalışma yürütüyor.

CHP'de başkanlık isteyen eski vekiller kimler?
11 Kasım 2023 - 13:17
CHP'de gözler 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlere çevrildi. TBMM Grup Başkanı Özgür Özel'in Genel Başkan seçildiği kongre sürecinin tamamlanmasının ardından 14 Mayıs Milletvekilliği seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen isimler gözünü yerel seçimlere dikti.



ATİLA SERTEL, BAYRAKLI'YI MI İSTİYOR
Kurultay sürecinde son ana kadar Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan ve imza toplama sürecine giren CHP geçmiş dönem Milletvekili Atila Sertel’in ismi Bayraklı’da geçiyor. Gazeteci kökenli olan ve Bayraklı’da ikamet eden Sertel’in de ilçe belediye başkanlığını istediği kulislerde yerini aldı. Ancak, değişimcilere karşı Kılıçdaroğlu'nun sürekli yanında yer alması şanzını zorlaştırıyor.



BORNOVA’DA SINDIR'IN ADI GEÇİYOR
2009 yılında Bornova Belediye Başkanlığı görevine seçilen Kamil Okyay Sındır’ın ismi bir kez daha Bornova ile anılıyor. 1 dönem belediye başkanlığı yapmasının ardından milletvekili seçilen Sındır, 25-26 ve 27’nci dönemlerde İzmir Milletvekilliği yapmıştı. 28’inci dönem için aday gösterilmeyen Sındır’ın 31 Mart seçimlerde yeniden Bornova’dan aday olmak istediği iddia edildi. Sındır ayrıca geçmişte CHP Genel Sekreterliği yapmıştı.



BEDRİ SERTER'İN, KARABAĞLAR HEDEFİ
Partide 2015-2016 yılları arasında İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten ve 27’inci dönem de İzmir Milletvekili olarak seçilen Bedri Serter de 31 Mart için belediye başkanlığı isteyen isimler arasında. 1 dönem milletvekilliği yapan sonrasında ise yeniden aday gösterilmeyen Serter’in ismi kulislerde Karabağlar için yer alıyor.



MUSA ÇAM, YA MENDERES YA DA TORBALI
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Şube Yöneticiliği, Ege Bölge Temsilciliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerini yürütmüş olan,  İzmir’de uzun yıllardır siyaset yapan, 24-25-26’ncı dönem İzmir milletvekilliği görevini de yürüten Musa Çam’ın ismi de 31 Mart seçimlerde anılıyor.  Menderes ve Torbalı için ismi geçen Çam’ın sahada aktif olması dikkat çekerken, partide geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen büyük kurultay sürecinde değişimcileri desteklemesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik muhalefeti sonrası Genel Başkan seçilen Özel tarafından aday gösterilebileceği iddia edildi



BAYIR, YARIMADA'DA BİR İLÇEDEN GÖSTERİLEBİLİR
Parti içinde ‘çapacı’ olarak adlandırılan 2011-2012 yılları arasında İl Başkanlığı görevini yürüten, 25-26-27’inci dönem İzmir Milletvekilliği yapan Tacettin Bayır’ın ismi de belediye başkanlığı için geçiyor. Aslen Karaburun doğumlu olan, Güzelbahçe de ikamet eden Bayır’ın ismi yarımada için anılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum