• Reklam

İzmir'de, Kars, Ardahan, Iğdır günleri! Pazartesi sona erecek

İzmir'de Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri'nin resmi açılışı yapıldı.

İzmir'de, Kars, Ardahan, Iğdır günleri! Pazartesi sona erecek
11 Kasım 2023 - 15:58 - Güncelleme: 11 Kasım 2023 - 16:00

Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 10-13 Kasım tarihleri arasında 2'ncisi düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri Karşıyaka Bostanlı Kapalı pazaryerinde açıldı. Tanıtım günlerinin resmi açılışına Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Çetin Demir'in yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç da katıldı. Etkinlikte halk gösterileri düzenlenirken, katılımcılara da plaketleri verildi.
Etkinlik hakkında bilgiler veren Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Çetin Demir, "Bu yıl tanıtım günlerinin 2'ncisi düzenliyoruz. Amacımı kültürümüz, adetlerimiz ve tarihimizle hem kendi hem de İzmirli hemşehrilerimizle birlikte olmak. Hemşehrilerimize Kars, Ardahan ve Iğdır'ın tanıtımını yapıyoruz. Peynirlerimizi, kaşarımızı, tereyağımızla, balımızla, dünyada sadece bizde olan kırmızı elmamızla birlikte güzel bir organizasyon düzenlemeyi hedefledik. Senede bir gün de olsa hemşehrilerimizle hasret gideriyoruz. Daha güçlü olalım, birlik olalım" dedi.

'ARAMIZDAKİ KAYNAŞMANIN DAHA GÜÇLÜ OLMASI İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ'

Etkinlikte konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da "Tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz. Son 3 senede Kars, Ardahan ve Iğdır'a çok kez gitme fırsatı buldum. Gerçekten memleketimizin elmas değerindeki güzel illerinden. Turizmde de ciddi bir artış var. Bugün Kars Meydanı'na gidelim; İzmir'den, Samsun'dan Konya'dan hafta sonunu orada geçirmek için gitmiş hemşehrilerimizi görebilirsiniz. Son 20 yılda yaptığımız icraatlar küçük de olsa bu illere katkı sunmayı başardı. Oradaki vatandaşlarımızla aramızdaki kaynaşmanın daha güçlü olması için daha fazla çalışacağız" dedi.

Milletvekili İnan şöyle devam etti:
"Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımız adına, hükümetimiz adına tüm birimlerimiz adına hangi projeniz, çalışmanız varsa destekleyebileceğimiz hangi konu varsa genç kardeşiniz olarak emrinizde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde şehirler yarışında İzmir'imizin de hafif geri kalmışlığını da çalışarak şehirler yarışında en öne taşımak için gayret göstereceğiz."


YORUMLAR

  • 0 Yorum