İzmir'de denize sıfır 11 parsel turizmciye tahsis ediliyor

    Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir’in Çeşme, Menderes ve Selçuk ilçelerinde denize sıfır 11 parseli turizm amaçlı yatırımlar için yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edeceğini duyurdu.

    İzmir'de denize sıfır 11 parsel turizmciye tahsis ediliyor
    18 Temmuz 2022 - 15:10
    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin değişik bölgelerinde bulunan 51 kamu arazisini turizm amaçlı yatırımlar için tahsis edecek.
    Resmi Gazete’de yer alan ilana göre; Turizmi Teşvik Kanunu ile Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca 16 ildeki kamu taşınmazları, turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek.

    Girişimcilerin, 19 Ağustos 2022 günü saat 16:30’a kadar, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 10'uncu maddesi hükmü ile Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021/1’de yer alan hükümler gereğince istenilen bilgi ve belgeleri, Bakanlığa teslim etmeleri gerekiyor.

    SON KARARI BAKANLIK VERECEK
    Turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek alanlara talip olmak isteyenlerden ilk etapta 15 bin TL tahsis talep ücreti istenecek. Bu işletmelerin kimlere tahsis edileceğine Kültür ve Turizm Bakanlığı karar verecek.



    DENİZE SIFIR 11 PARSEL
    Tahsis edilecek taşınmazların aralarında İzmir’den 7 turizm merkezi de bulunuyor. Kararla birlikte İzmir’in Çeşme - Alaçatı, Menderes - Özdere ve Selçuk - Pamucak’taki 11 parsel girişimcilere tahsis edilebilecek. Tamamı denize sıfır bu parsellere 4 veya 5 yıldızlı oteller yapılabilecek.



    TAHSİS NE DEMEK?
    Tahsis kelimesi bir şeyi özel olarak birine veya bir yere ayırmak anlamına gelmektedir. Arapçadan dilimize geçmiş olan bu kelimenin dilimizde yaygın olarak kullanıldığı görülmektedir. Tahsis kelimesi hem günlük hayatta hem resmi yazı dilinde kullanılmaktadır.

    (Egedesonsöz)
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum