İzmir'de 19 Mayıs Gençlik Bayramı'nda hem festival hem konser

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs'ta gençler için bir dizi etkinlik düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi, 18-19 Mayıs tarihlerinde İzmir Gençlik Festivali'ne 5'inci kez ev sahipliği yapacak. 19 Mayıs'ta Lozan Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na doğru yapılacak gençlik yürüyüşünün ardından Mabel Matiz Gündoğdu Meydanı'nda sahne alacak.

    İzmir'de 19 Mayıs Gençlik Bayramı'nda hem festival hem konser
    17 Mayıs 2023 - 17:01 - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 - 17:02

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği, Türkiye'nin en iyi festivali ödülünü alan İzmir Gençlik Festivali, 5'inci kez düzenlenecek.
    18-19 Mayıs tarihlerinde Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi'nde düzenlenecek festival, 2026 Avrupa Gençlik Başkenti finalisti İzmir'in adını tüm dünyaya duyuracak. Gençler, 18 Mayıs'tan itibaren Tarihi Havagazı Fabrikası'nda her gün etkinlik ve eğlencelere katılacak. 18 Mayıs'ta saat 15.00'te Gençlik Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin ortak düzenleyeceği Meclis Özel Oturumu'nun açılışıyla başlayacak etkinlikler, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Puğ'un Atatürk ve Gençlik söyleşisi ile devam edecek. 18 Mayıs'ta saat 18.00'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Avrupa Gençlik Başkenti Sokağı'nda kurulacak sivil toplum kuruluşları ve öğrenci topluluklarının stantlarını ziyaret edecek. Genç Sahne'de üniversite öğrenci topluluklarının müzik, tiyatro ve dans gösterilerinin yanı sıra Genç İzmir dans ve tiyatro toplulukları da sahne alacak. 21.30'da ise Redd konseri verecek. 19-21 Mayıs tarihlerinde ise Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi'nde 100 genç katılımcı ile kamp düzenlenecek.

    19 MAYIS'TA SAHNEDE MABEL MATİZ

    19 Mayıs'ta ise 13.00 ile 18.00 saatleri arasında Tarihi Havagazı Fabrikası, gençlik atölyelerine ev sahipliği yapacak. 18.00'de Kültürpark Lozan kapısında spor etkinlikleri ile başlayacak program, 19.30'da Kültürpark'taki Praksis grubu konseriyle devam edecek. Gençler saat 20.30'da ise Soyer ile Kültürpark Lozan kapısından çıkarak Kordon'dan Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüş ve fener alayına katılarak dev Atatürk posterini taşıyacak. Gündoğdu Meydanı'nda 19.30'da DJ Ali Köprülü'nün performansıyla başlayacak program ise saat 21.00'de Mabel Matiz konseriyle sürecek.

    GENÇ İZMİR BALÇOVA GENÇLİK MERKEZİ AÇILIYOR

    Soyer, 19 Mayıs'ta saat 11.30'da aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Genç İzmir Balçova Gençlik Merkezi'ni ziyaret edecek. Genç İzmir Balçova Gençlik Merkezi, yabancı dil, robotik kodlama eğitimi ve kişisel gelişim seminerlerinin verileceği, gençlerin sanatsal faaliyetlerle sosyalleşeceği bir merkez olarak tasarlandı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum