• Reklam

İzmir CHP kongresinde ortalık karıştı

CHP İzmir İl Kongresinde 152 imzayla divana blok liste yapılması için önerge verildi. Bir grup slogan atarak, kürsüye yürüdü. Daha sonra üyeler ve delegeler arasında yumruklaşmalar görüldü protokolün üzerine yürüyenler oldu. Kongreye ara verilmek zorunda kalındı.

İzmir CHP kongresinde ortalık karıştı
16 Eylül 2023 - 13:48 - Güncelleme: 16 Eylül 2023 - 14:30
Sabah saatlerinde başlayan CHP İzmir İl Kongresinde 152 delegenin blok liste olması için verdiği imza listesinin ardından salonda arbede çıktı. Öfkeli kalabalık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu’na saldırdı.



Divan başkanı salonu yatıştırmaya çalışsa da iki taraf arasındaki gerginlik büyüdü. Soyer ve Aslanoğlu güvenlik aracılığı ile salondan güçlükle çıkartıldı.

Yaşanan arbedede milletvekilleri ve konuk parti temsilcileri kavga arasında kalırken, güvenlik güçleri salona girdi. Yaşanan tartışmada ayrıca bir partili kürsüdeki mikrofonu alıp götürdü. Bir süre salonun sakinleşmesini bekleyen divan üyeleri, delegelerin sakinleşmemesi ve arbedenin büyümesi üzerine oturuma 20 dakika ara verildi.

Ara verilmesi ile birlikte salonun içine doğru ilerleyen protokole saldırı devam etti. Protokol önündeki sehpalar kırıldı. O anlarda İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır’a “bunlar hep senin yüzünden ağabey” diye bağırdığı duyuldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum