İzmir Büyükşehir'in yeni genel sekreteri belli oldu

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminin kudretli bürokratı Genel Sekreter Buğra Gökçe'nin yerine CHP 24. dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli getiriliyor.

    İzmir Büyükşehir'in yeni genel sekreteri belli oldu
    30 Kasım 2021 - 13:50 - Güncelleme: 30 Kasım 2021 - 15:07
    Başkan Kocaoğlu döneminde genel sekreterliğe getirilen, Tunç Soyer döneminin ilk 2.5 yılında koltuğunu koruyan Buğra Gökçe, tüm bunlara karşın yeni dönemde bir türlü kendini kabullendiremedi.
    2019 yerel seçimlerinde iş başına gelen Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile bir türlü yıldızı barışmayan Gökçe sonunda genel merkez tarafından da veto yedi.
    Genel merkezde yapılan uzun görüşmeler sonucunda dün itibariyle İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni genel sekreterinin Rahmi Aşkın Türeli olduğu en üst düzeyden konuşulmaya başlandı.

    Rahmi Aşkın Türeli Kimdir?

    Rahmi Aşkın Türeli, 15 Ekim 1963'te Amasya Merzifon'da doğdu. Babasının adı Feyzi Tunç, annesinin adı Yıldız'dır.

    İktisatçı, Plancı; AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisansını ABD'de Güney Kaliforniya Üniversitesi Ekonomi Bölümünde yaptı.

    Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında planlama uzmanı olarak çalıştı. ODTÜ'de yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ekonomi dersleri verdi. Türkiye ekonomisinin makroekonomik dengeleri, kriz, sanayileşme, işsizlik ve yoksulluk konularında çalışmalar yaptı. Mülkiyeliler Birliği II. Başkanlığı ve Onur Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Mülkiye Araştırma Merkezi'nin Kurucu Başkanlığını yaptı. İzmir Kültür ve Dayanışma Derneğinin ve Ege illeri dernek ve vakıflarının oluşturduğu EGEM Platformunun başkanlıkları görevlerinde bulundu. Ankara'daki Ödemişliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Balkan İktisadi Araştırmalar ve Sosyal Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve İzmir BAL-GÖÇ Derneği Ankara Temsilcisi olarak görev yaptı.
    CHP'den İzmir Milletvekili seçildi. Bir dönem İzmir'i Meclis'te temsil etti.

    İngilizce bilen Türeli, evli ve 1 çocuk babası. (Kaynak: Temizellergazetesi)

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • CHP üyesi
      2 yıl önce
      Çok şükür bu günleri de gördük bugüne kadar bu adam nasıl tutuldu hayret çok bile kaldı personel düşmanı işçi düşmanı