• Reklam

İzmir Büyükşehir'de işçiler ayaklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde daha önce yaşanan ikramiye bir kez daha patlak verdi. İkramiyelerini alamayan İZENERJİ işçileri bu sabah iş bırakarak belediye başkanlık makamı önünde bir araya geldi. Çalışanlar taleplerin yerine getirilmediği takdirde üretimden gelen gücün kullanılacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir'de işçiler ayaklandı
17 Ekim 2023 - 15:02
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne İZENERJİ şirketinde örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler ikramiyelerinin gecikmesi üzerine iş bırakma kararı aldı.  Şirketin 11 bine yakın işçisi bu sabah iş durdurdu.

İşçiler mesainin başlaması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık makamının da bulunduğu Egemenlik Binası önünde bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre işçilerin ortalama 7 bin lira alacağı bulunuyor. Bina önünde toplanan işçiler tam gün iş bırakırken “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını attı.
2 ve 9 No’lu Şube ise burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada taleplerin karşılanmaması durumunda üretimden gelen gücün kullanılacağı aktarıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum