• Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 25.9 milyar

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi 25 milyar 900 milyon TL olarak kabul edildi. Meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı ve birçok kamu kurumunun asgari hizmetlerini verecek finansmana dahi zor ulaştığı bu dönemde, yatırım bütçemizin yüzde 40'ın üzerinde olması elbette gurur verici" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 25.9 milyar
01 Aralık 2022 - 13:07 - Güncelleme: 01 Aralık 2022 - 13:09

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının sekizinci birleşimi Başkan Tunç Soyer idaresinde düzenlendi. Oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 ve sonraki yılların bütçesi ile performans programı görüşüldü. Oylama sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi 25 milyar 900 milyon TL olarak belirlendi. Bütçe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti'nin kabul, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2023 yılı bütçesi için, "Ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı ve birçok kamu kurumunun asgari hizmetlerini verecek finansmana dahi zor ulaştığı bu dönemde, yatırım bütçemizin yüzde 40'ın üzerinde olması elbette gurur verici" diye konuştu.

'İZMİR İÇİN AŞKLA ÇALIŞIYORUZ'

"Mazbatamı aldığım günden beri üç buçuk seneyi aşkın bir süredir İzmir için aşkla çalışıyorum" diyen Başkan Soyer, "O günden bugüne şehrimiz, ülkemiz, dünya pek çok zorlu sınavdan geçti. Geçmeye de devam ediyor. Biz İzmir'in, 4,5 milyona yakın insanın birbiriyle ve doğasıyla uyum içinde yaşadığı örnek bir metropol olmak için çalışıyoruz. İzmir bizim için bir kavga konusu değildir. İzmir, bir çözüm meydanıdır. Zorluklara karşı birlikte göğüs gerdiğimiz ve bu sayede vatandaşa hizmet ürettiğimiz bir şehirdir. Bu temel ilkemizin İzmir için olumlu sonuçlarını her geçen gün görüyoruz ve görmeye de devam edeceğiz. Seçim kampanyamızda İzmir için uzun soluklu bir tarif yapmıştık. İzmir'in refahını büyütmek ve bu refahın adil paylaşımını sağlamak asıl gayemiz. Bu hedeften tek bir gün dahi ayrılmadık ve nasıl ulaşacağımızın yol haritasını Eylül 2019'da meclisimizden oy birliği ile geçen 2020-2024 stratejik planımızda ortaya koyduk. Gururla söyleyebilirim ki, Türkiye'de ilk defa Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nı yüzde yüz kapsayan bir stratejik planımız var. Bu plan, Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu 7 stratejik amaç ve 27 hedeften oluşuyor. Stratejimiz, bize giderek derinleşen yoksulluğa, karamsarlığa rağmen şehrimizdeki refahı artırmak ve adil bir şekilde bölüşümünü sağlamak için rehberlik ediyor. Tüm bu çalışmalarımızın temel bir gayesi daha var: Türkiye gençlerinin ülkesine olan güvenini yeniden inşa etmek" dedi.

'ENGELLER BİZİ YILDIRAMAZ'

CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın, "İzmir'e yapılan tüm kamusal yatırımların yaklaşık üçte ikisini belediyeler yapıyor. Son on yılda merkezin yönetim bütçesinden İzmir'e yapılan doğrudan yatırım miktarı oldukça düşük" dedi. Merkezi iktidar tarafından hizmet üretilmesinin önüne engeller çıkarıldığını belirten Aydın, "Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi hukuk dışı yöntemi, hangi hukuk tanımaz kamu görevlisini üstümüze salarlarsa salsınlar, İzmir halkının oylarıyla seçilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, başkanıyla, meclisiyle, bürokratlarıyla ve tüm çalışanlarıyla İzmir halkına hizmet etmek için canla, başla çalışmaya devam edecektir. Hiçbir engelleme bizim tavrımızı değiştirmeyecektir. Bizim hayallerimiz, bizim ideallerimiz 1 yıllık bütçelere sığmayacak kadar büyüktür. İzmir halkının desteği olduğu sürece önümüze konulan hiçbir engel, oluşturulan hiçbir baskı bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Nerede olursak olalım, ne yaparsak yapalım her zorluğa dayanacağız" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal demokrat bir çizgide her alanda hizmet ürettiğini vurgulayan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, "Merkezi idareden gelen paylar bir lütuf değil. İzmir ülkesine en çok vergi kazandıran üçüncü şehirdir ama kamusal yatırımlarda en sonlarda yer alıyor. 2019'da göreve gelindiğinden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi deprem, pandemi, sel felaketi gibi büyük felaketlerle karşı karşıya kaldı. İzmir burada da olağanüstü çabayla dirençli kentler noktasında bakanlıklarımızdan bile takdir, teşekkür almış bir kenttir. Bunun da altını çizmek gerekir. Kadın çalışmayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hakkını teslim etmek gerekiyor. Katılımcı demokrasiyle de çalışmalar ve hizmetler üretildi" dedi.

'HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUZ'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin stratejik plan çerçevesinde hareket ettiğini belirten İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç "Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın olayı 2 yıldan fazla süredir ülkemizde de etkisini sürdürüyor. İlimizde meydana gelen deprem sonucu yaşanan can ve mal kayıpları ayrı bir üzüntü kaynağı oldu. Belediyemiz her iki olayda da gereken çalışmaları yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Yaşanan bu olaylar karşısında hedef projelerde bir kısım gecikme ve ötelemeler olabilir. 2023 yılı bütçesinin İzmir'imize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum