İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, birlik mesajı

    İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi, şubat ayı olağan toplantısı birinci oturumunda, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin Grup Başkanvekilleri söz alarak, zor günlerde birlik beraberlik mesajı verdi.

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, birlik mesajı
    14 Şubat 2023 - 10:44 - Güncelleme: 14 Şubat 2023 - 10:46

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, şubat ayı olağan toplantısı birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde yapıldı. Kültürpark Fuar Alanı 4 No'lu Holde gerçekleştirilen mecliste gündem, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem oldu. Meclis oturumun başında, deprem sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca mecliste grubu bulunan siyasi partilerin Grup Başkanvekilleri söz alarak, zor günlerde birlik beraberlik mesajı verdi.

    56 MİLYON LİRALIK KAYNAK YARATILDI

    Meclisin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesine dair izlenimlerini meclis üyeleriyle paylaştı. İzmir'den deprem bölgesi için başlatılan "Umut Hareketi' ve 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Soyer, toplam 56 milyon liralık kaynak yaratıldığını söyledi. Yaşanan acıların tarifinin mümkün olmadığını belirten Başkan Soyer, "Uzun yıllar boyunca oradaki acıları hafifletmeye çalışacağız. Bizim iddiamız, 81 il içerisinde İzmir'in daha fazla ve daha iyi hizmet götürmesini çalışıyoruz. En temel amacımız, hizmetleri daha iyi koordine etmek ve daha çok vatandaşımızın iyileşmesi için gayret etmek olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 ayrı nokta ekiplerimizi konumlandırarak koordinasyon merkezi oluşturmak istiyoruz. Vatandaşlarımız oraya yardım etmek istiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bu yardımları kurumsal kapasitemiz içerisinde değerlendirerek zayi olmasını istemiyoruz. Tek bir battaniyenin ihtiyaç sahibini ulaşması için hareket edeceğiz. En doğru hizmeti götürenin İzmir olmasını istiyoruz" dedi.

    'YARALARIMIZI SARMA ZAMANI'

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Murat Aydın ise acıların taze olduğunu dile getirip, "Acımız taze. Hepimizin acısının yanında öfkelerimiz ve eleştirilerimiz var. Ama şu an yaralarımızı sarma zamanı. Kurtarabildiğimizin canını kurtarma, kurtaramadıklarımızın yasını tutma zamanı. Vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Siyaseti sadece siyasete bırakmamalıyız. Siyasetçilerin kararı hepimizi ilgilendiren karar olduğu için halkın da siyasete dahil olmaları ve demokratik haklarını kullanmalarını istiyorum. Bütün eksikliklerimiz ve hatalarımızla birlikte bu zor günleri beraber aşacağız" ifadelerini kullandı.



    'BU KÖTÜ GÜNLERİ HEP BERABER ATLATACAĞIZ'

    "Tarifi imkansız büyük bir acı yaşıyoruz" diye konuşmasına başlayan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, şöyle devam etti:
    "Tüm dünyada tarihsel süreç boyunca yaşayabileceği en büyük felaketlerden birini maalesef bizler yaşıyoruz. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardı ardına verdiği büyük bir hasar ve 10 ilimizin bundan etkilendi. İlk anından itibaren devletimiz, milletimiz tüm olumsuzluklara rağmen tüm çabaları göstererek acıları hafifletmek, enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için mücadele verdiğini biliyoruz. Çok uzun yıllar bu acıları atlatabilmek adına hepimize görev düşüyor ve bunun için mücadele edeceğiz. Bu millet güçlü. Tarihsel süreç boyunca ciddi mücadeleler vererek bu noktaya geldi. Devletimiz ve milletimizle birlikte tüm farklılıkları bir kenara koyarak bu kötü günleri hep beraber atlatacağız. Bunun mücadelesini vermek zorundayız. AK Parti Grubumuz adına, tüm milletimizin başı sağ olsun. Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

    HUZUR HAKLARINI DEPREM BÖLGESİNE BAĞIŞLADILAR

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Gün birlik olma günüdür. Siyasi kaygılarımızı bir kenara bırakıp, yaşanan afetten ders çıkarmalıyız. Her zaman söylediğimiz gibi deprem öldürmez, çürük binalar öldürür. 10 ilimizi doğrudan birçoğunu da dolaylı yoldan etkileyen bu depremlerde vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.
    İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç ise, deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diledi. Kemal Sevinç, İYİ Parti meclis üyelerinin şubat ayı meclis oturumundaki huzur hakkı gelirlerini deprem bölgesine bağışladıklarını açıkladı. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum