"İstinye Park, özel alkol bölgesi ilan edildi"

    MHP Balçova İlçe Başkanı Fazıl Şahin, 2022 belediye bütçesi ve İstinye Park AVM’nin bulunduğu bölgenin içkili  alan ilan edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    "İstinye Park, özel alkol bölgesi ilan edildi"
    25 Ekim 2021 - 19:16 - Güncelleme: 25 Ekim 2021 - 19:38

    Geçtiğimiz hafta Balçova Belediye Meclisi’nde 2022 bütçesi Cumhur İttifakının uyarılarına rağmen CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Belediye borçlarının 110 milyon TL’ yi aştığını belirten MHP Balçova İlçe Başkanı Fazıl Şahin, “17 yıldır Balçova‘da başkanlık yapan Çalkaya ailesi kötü yönetimlerinin üzerini örtmek için sürekli hükümeti suçlamaktadırlar. Türkiye’de 400’den fazla belediye, çöp toplama bedelini tahsil etmezken Balçova Belediyesi vatandaştan aldığı çöp toplama bedeli ve emlak vergilerine yapılan yüzde 25 zamla halkçı olduğunu  iddia etmektedir” dedi.

    ŞEFFAFLIK SLOGANLARI ATARKEN ÖRTÜLÜ SANSÜR UYGULADILAR
    Küçük bir icraatı, hizmeti bile allayıp pullayıp büyük bir proje gibi vatandaşa sunduklarını söyleyen Başkan Şahin şunları söyledi:
    “Şeffaf bir belediye yönetimi olduklarını her yerde ve her fırsatta dile getirdiler. Belediye bütçesini , meclis denetim raporlarını ve Sayıştay raporlarını asla paylaşmadılar. Belediyenin WEB sitesinde bunların hiçbirini göremezsiniz. İzmir’de bulunan 30 ilçede meclis toplantılarını canlı yayınlamayan 5 ilçeden biri Balçova’dır. Bırakın canlı yayını çektiği Meclis toplantı görüntülerini internete koymaktan  korkan bir yönetim tavrı sergilemektedir Başkan  Çalkaya. 2 ay önce mecliste canlı yayın kararı alan Başkan Çalkaya yönetimi ne hikmetse 10 yaşındaki çocukların bile telefonundan canlı yayın yaptığı günümüzde meclis toplantılarını bir türlü canlı yayınlayamadı. Bu kadar basit bir şeyin yapılmaması ya acizlik ya da samimiyetsizliktir.”




    HALKÇI OLDUĞUNU İDDİA EDİP HALKA GİTMEKTEN KAÇTILAR
    Kanuna göre içkili alanları tespit etme yetkisinin belediye meclislerinde olduğunu dile getiren Şahin, “İstinye Park Alışveriş Merkezini  İçkili Yer Bölgesi ilan edebilmek için büyük çaba harcayıp meclisten geçirdiler. AK Partili ve MHP’li meclis üyelerimiz uyarıyor. ‘Gelin halka soralım’ diyorlar. Yani halk oylaması istiyorlar. Ama her zamanki operasyon başlıyor. Hükümet suçlanıyor. Arkadaşlarımız bir kez daha uyarıyor, ’Burayı İçkili Bölge ilan ettiğinizde İstinye Park Alışveriş Merkezi sahibi dükkanları kiraya verirken alkol ruhsatı garanti diye kirayı daha fazla alacak. Siz bir kişiyi zengin ediyorsunuz , Eğer Ankara’dan Turizm Bakanlığından alkol ruhsatı alınırsa ruhsatı işletmeci/kiracı  1 dükkan için alacak. İYİ Parti Meclis üyemiz ise gönlü razı gelmese de İttifak oldukları için CHP ile aynı yönde oy kullanacağını ifade etti. Halkçı ve şeffaf olduğunu iddia eden belediye yönetimi ve CHP meclis üyeleri oy çokluğu ile karar alarak halktan kaçtılar. Balçova Belediyesi’nin halka hizmetten yoksun Bütçesi ve İstinye Park’ın alkollü alan ilan edilmesi ile ilgili durumu Balçovalıların takdirine bırakıyorum” diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum