• Reklam

İşte Batıçim'i satın alan işadamı

İzmir'in köklü kuruluşlarından olan Batıçim'in hisselerini İzmirli ailelerden alarak en büyük hissedar olan Çiftay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Aydın, kamuoyunda pek gözükmeyen 'sessiz ama renkli' bir kişilik. İşte İzmir'de en büyük patronlar arasına giren 41 yaşındaki Serkan Aydın...

İşte Batıçim'i satın alan işadamı
03 Nisan 2021 - 13:48 - Güncelleme: 03 Nisan 2021 - 14:22


Türk basınında ilk kez Manşet Türkiye tarafından yazılan Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.'nin (Batıçim) Çiftay İnşaat ve Madencilik A.Ş'ye yaklaşık 500 milyon dolara satılması haberinin ardından herkes satın alan işadamını merak etmeye başladı. Ege'de çeşitli yatırımları olan Çiftay Grubu'nun temeli Sivaslı Ziya Aydın tarafından 1963 yılında atılmış. Ziya beyin vefatından sonra yönetim kurulu başkanlığını üstlenen oğlu Serkan Aydın, başkanvekilliği yaptığı dönemde olduğu gibi çok önemli yatırımlara imza atmayı sürdürmüş. Vergi rekortmenliğinde hep ilk sıralarda yer alan ancak adını listelere koydurmayan Serkan Aydın'ın adı ilk Ankara'da EGO arazisine 1.3 milyar lira vermesi ve Holiday Inn otelini satın almasıyla duyulmuş.



Glatasaraylı olan Serkan Aydın, Fenerbahçe'ye destek için düzenlenen ''Winwin'' gecesinde  sürpriz yapmıştı. İsmini açıklamadan 500 bin TL bağışta bulunan Aydın, telefonda Galatasaray taraftarı olduğunu açıklamıştı. Aydın ikinci kez düzenlenen kampanyada da 100 Fenerbahçe forması almış, bu kez Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından ismi açıklanarak teşekkür edilmişti.



Canlı yayına bağlanan Galatasaray taraftarı Serkan Aydın, "Daha önce Fener Ol kampanyasına 500 bin TL'lik bağış yapmıştım. Şimdi de 100 adet forma satın alıyorum. Bunun da Galatasaray ile aradaki buzları eritmesini temenni ediyorum" demişti.
Ali Koç'un da teşekkür ettiği ve stüdyodaki konukların alkışlarını alan Serkan Aydın, centilmence mesajlarının yanı sıra tasarlanan özel formadan 100 adet satın almasıyla gündeme gelmişti.

İşadamı 41 yaşındaki Serkan Aydın'ın spora ilgisi bununla da kalmıyor. Geçen yıl 15 Ağustos'ta yapılan genel kurulda memleketinin takımı Sivasspor'un yönetimine girdi. Mecnun Odyakmaz başkanlığındaki kulübün Dış İlişkiler ve Reklamdan Sorumlu Asbaşkanı olan Serkan Aydın, sadece futbolla değil diğer spor dallarıyla da yakından ilgili.



BATIÇİM HAKKINDA BİLGİ
BATIÇİM Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. 1966 yılında, %100 Türk sermayesi ile kurulduktan sonra hızla büyüyerek Türk Çimento Endüstrisinin güçlü şirketlerinden biri haline gelmiştir.
Yarım asrı geçen süreçte, benimsediği ”önce kalite” anlayışı ile yapı sektörünün hizmetine sunduğu, üstün nitelikli ve çevre dostu ürünleri, kusursuz hizmet anlayışı ile ülkemiz çimento ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamakla kalmamış, uluslararası pazarlarda da güven duyulan ve tanınan bir marka olmuştur.
Bugün, klinker ve çimento üretiminde kullandığı dünya standartlarındaki teknolojisi ile BATIÇİM, doğru insan kaynağını doğru işte değerlendirme felsefesi ile oluşturulan profesyonel kadrosuyla sektörde emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Batıçim, faaliyet gösterdiği bölgede gerçekleştirdiği yatırımlar ile ulusal ekonomiye ve toplumun yaşam kalitesine yükseltmeye katkı sağlamaktadır. Ege Bölgesinin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olarak bölgede ciddi bir istihdam yaratmanın yanında ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda değer katmaktadır.

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Mert
    8 ay önce
    Serkan bey Genclerbirliği ne sahip çıkın
  • ayta
    2 yıl önce
    Serkan aydın bey acaba Divriği projesinde ısını yaptığı icin once ücretsiz izne sonra da madde 43 ten isten atılan is güvenliği uzmanı hakkında ne düşünür ? Önce is guvenligi demekle olmuyormus ? Önce kafalara sokmak gerektiğini ekibi ile biliyor mu acaba ?
  • Hasan ali
    1 yıl önce
    İşini yapan adamı neden göndersin. İsg uzmanıymış nesin sen sabah gel kahvaltı kahve akşama kadar yat