İmamoğlu'na ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı

    İki belediye başkanından birinin cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkmasını isteyen Akşener, "Size ateşten gömlek giymek vazife kılındı. Milletimiz sizleri göreve çağırıyor" dedi.

    İmamoğlu'na ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı
    03 Mart 2023 - 15:48
    İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak aday tartışmaları sonrasında beklenen açıklamayı yaptı.
    Akşener, anketleri işaret ederek, halkın istediği adayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu savundu.

    "Milletimiz sizleri göreve çağırıyor"
    Kameraların karşısına geçerek Millet İttifakı'nı oluşturan ve "Altılı Masa" olarak anılan yapıdan çekildiklerini açıklayan Akşener, "Milletimiz sizleri göreve çağırıyor." dedi ve ekledi:

    Adaylık mesajı: Ya İmamoğlu ya da Yavaş
    Sayın Mansur Yavaş'a ve Sayın Ekrem İmamoğlu'na bir çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli başkanlarım, siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız.

    Ne mutlu size ki, milletimizin gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz samimiyetinizi anladı, başının üstünde taşıdı. Milletimiz sizleri sevdi, bağrına bastı. Ve bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi, bugün de milletimiz istiklalini yine kendi azim ve kararına bağlamıştır. Size de ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır.

    Bu vazife, Cumhuriyet'imizin yeni asrının şafağında yepyeni bir sayfa açma vazifesidir. Bu vazife, sadece bir dayatmayı değil, topyekün bir dayatmacılığı yıkma vazifesidir.

    Bu vazife, sadece bir kişiyi değil, kendini milletten büyük gören çirkin bir zihniyeti yenme vazifesidir. Bu vazife, sadece bir seçimi değil, geleceğimizin tüm seçimlerini kazanma vazifesidir. Bu vazife, milletin sesini duyma vazifesidir. Bu vazife, millet iradesini yeniden hakim kılma vazifesidir. Bu vazife, milletin hakkını millete teslim etme vazifesidir.

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • Ali
      1 yıl önce
      CHP parti tabanında dahi Kılıçdaroğlunun adı geçtiğinde ayrıfikirler söz konusu fakat kendisi önde olmak için bir inattır sürdürüyor dışarıdan bakıldığıdın bu şekilde gözükmesine rağmen ve kendi partisinden yükselen seslere rağmen CHP ikinci Bahçeli sorunu diyebileceğimiz bir sona doğru ilerliyor. Söz konusu vatan ise söz konusu eğer muhalefet adına birlik ise kalabalığın sesine kulak vermesi gerektiğini düşünüyorum. Şimdi olmasa da 5 yıl sonra tekrar adı konuşulabilir öyle ye demokratik bir ortamdan konuşuluyor ama Kılıçdaroğlu bu şekilde devam ederse adı farklı anılacak ve CHP kendi içinde daha fazla ayrışacak benim nacizhane görüşüm bu yöndedir.