• Reklam

Hukuk öğrencileri Viyana'da Türkiye'yi temsil etti

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri Arda Ataoğuz, Göktuğ Şirin ve Ömer Ateş, kurgusal dava yarışması Willem C. Vis Moot'ta Türkiye'yi temsil etti. İEÜ'lü gençler 89 ülkeden 378 üniversitenin yer aldığı, Viyana'da düzenlenen yarışmaya, İzmir'deki üniversitelerden katılan tek ekip oldu. Öğrenciler, bilgi birikimleri ve sözlü savunmadaki performanslarıyla dikkat çekti.

Hukuk öğrencileri Viyana'da Türkiye'yi temsil etti
03 Mayıs 2023 - 13:19 - Güncelleme: 03 Mayıs 2023 - 13:20

İEÜ Hukuk Fakültesi Takımı, bu yıl Avusturya'nın başkenti Viyana'da 30'uncusu düzenlenen Willem C. Vis Moot adlı yarışmada Dr. Öğretim Üyesi Ebru Akduman'ın koçluğunda, araştırma görevlileri Barış Karahan ile Afra Gürlüler'in asistanlığında mücadele etti. London Bloomsbury Üniversitesi, Paris Dauphine Üniversitesi, Washington DC American Üniversitesi ve Edinburg Üniversitesi gibi hukuk fakültelerinde okuyan öğrenciler ile karşılıklı tahkim duruşmalarına katılan İEÜ'lü gençler, İzmir'den yarışmaya katılan tek ekip oldu. Yarışmada 1'inci Viyana Üniversitesi öğrencileri olurken, genç hukukçular bilgi birikimleri ve sözlü savunmadaki performanslarıyla dikkat çekti. Viyana'dan İzmir'e dönen İEÜ'lü ekip, Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar'ı da ziyaret ederek deneyimlerini paylaştı.

'ÖĞRENCİLERİMİZİ TEŞVİK EDİYORUZ'

İEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, öğrencilerin uluslararası davalarda mesleki deneyim kazanmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu noktada yarışmayı çok önemsediklerini belirtti. Prof. Dr. Uzunallı, "Öğrencilerimiz; Dr. Pascal Hachem, Av. Marcus Altenkirch, Av. Marc Labgold ve Av. Genevieve Porier gibi seçkin uluslararası hukuk bürolarının ortaklarından oluşan hakem heyetleri huzurunda iddia ve savunmalarını sundu. Öğrencilerimiz için mesleki gelişim noktasında çok değerli bir tecrübe oldu. Duruşmaların bitiminde Viyana'daki Büyükelçimiz Ozan Ceyhun'u da ziyaret ederek yarışma hakkında kendisine bilgi verdik. Fakülte olarak, öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaları noktasında her daim destekliyoruz. Bu teşviklerimizi artırarak sürdüreceğiz. Ön elemeyi geçip Viyana'ya gitmeye hak kazanmak bile çok güzel bir başarı. Bizleri yarışmada en iyi şekilde temsil eden, gururlandıran öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönemde İzmir'de kurgusal dava (pre-moot) yarışması düzenlemeyi, büyük hukuk firmaları ve şirketlerle iş birliği yapmayı da hedefliyoruz" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum