"Bergama'ya ihanet eden zihniyete izin vermeyeceğiz"

    İzmir'in Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, muhalefetin Millet Bahçesi üzerinden siyaset üretmeye devam ettiğini savundu. Koştu, "Başaramayacaksınız. Vizyon projelerimizle, her güne bir yenisini eklediğimiz hizmetlerimizle yükseliş hızını yakalayan kadim şehrimiz Bergama'nın önünü tıkamaya gücünüz yetmeyecek. Bu zihniyet Bergama'yı geriye götürür" dedi.

    "Bergama'ya ihanet eden zihniyete izin vermeyeceğiz"
    03 Mayıs 2023 - 13:02 - Güncelleme: 03 Mayıs 2023 - 13:16

    Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, muhalefetin Millet Bahçesi Projesi için 'Bergama için önemli olan bu kentsel dönüşümü yapamazsınız' demesine rağmen çalışmaların başladığını söyledi. Muhalefetin Millet Bahçesi üzerinden siyaset üretmeye devam ettiğini savunan Koştu, muhalefete ve muhalif meclis üyelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Koştu, "Tüm süreçlerde hukuk, hep bizi haklı buldu. İş yeri tahliyelerinden, proje çalışmalarına kadar her süreçte engellemeye çalıştılar. Ama her defasında hukuk, yaptığımız iş ve işlemlerin doğru olduğunu söyledi. Fakat bu süreçler hizmet için çok değerli olan zamanımızı çaldı. Maliyet artışına neden olup, milli servetimizin boşa gitmesine neden oldu" ifadelerini kullandı.



    'BERGAMA SEVGİSİ YOKSUN ZİHNİYETLER'

    Muhalefetin dört yıldır vizyon projelerini engellemek için çaba gösterdiğini öne süren Koştu, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Görev süremiz içerisinde vizyon projelerimizle şehrimizi aydınlığa her çıkarmak istediğimizde engellemelerle karşılaştık. Ama hemşehrilerimizden aldığımız güç, bizi yolumuzdan döndürmek isteyenlerin yüzüne bir çarşaf gibi çarpmaya devam ediyor ve edecek. Biz yıllar sonra Bergama'mızın 50 yıllık hayallerini gerçekleştiren olarak anılırken, bu hizmetleri engellemeye çalışanlar da şehrimizin yakaladığı başarıları siyasete kurban etmek isteyen zihniyetler olarak anılacak. Şunu da unutmayın; hiç kimse hemşehrilerimizden aldığımız güçle şehrimize hizmet etmeye, kangrene dönüşmüş sorunları çözmemize mani olamaz. Başaramayacaksınız. Vizyon projelerimizle, her güne bir yenisini eklediğimiz hizmetlerimizle yükseliş hızını yakalayan kadim şehrimiz Bergama'nın önünü tıkamaya gücünüz yetmeyecek. Yıllardır sosyal alanlara hasret bir şekilde 7'den 77'ye yaşayan tüm Bergama'mızda bu yaptıklarınızı hiç unutmayacak. Bu zihniyet Bergama'yı geriye götürür."



    'BU ZİHNİYETE İZİN VERMEYECEĞİZ'

    Şehrin güzelleşmesi ve daha yaşanabilir olmasına engel olmaya çalışan zihniyete izin vermeyeceklerini söyleyen Koştu, "Dün olduğu gibi bugün de Bergama'mıza ve hemşehrilerimize yapılan bu kötülüğe ne pahasına olursa olsun karşı duracağız. Dün olduğu gibi bugün de bu kötüler yenilmeye mahkumdur. Tarihi proje olan ve heyecanla beklenen Millet Bahçesi ile ilgili halkımız şunu bilsin ki; stat dükkanları tahliyesi, bölgenin arsa haline getirilmesi, ardından Millet Bahçesi Projesi'ne başlanılmasına, 'Yapamazsınız' dediler ama yaptık. İşte bugün de 'Yaptırmayız' diyorlar. Milletimize hizmet aşkıyla çıktığımız bu yolda bu hizmeti de hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bunların siyasi ve şahsi hırsları yüzünden Millet Bahçe'mizin ihalesi ertelenmiş, hizmet bekleyen hemşehrilerimizin zamanından çalınmış ve 100 milyon TL bir zarar meydana gelmiştir. Bugün de yine hemşehrilerimizin zamanından çalıyorlar ve yine zarara neden oluyorlar" dedi.

    'BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMANIZ ŞEHRİMİZE İHANETLE EŞ DEĞER'

    Hukukun üstünlüğüne herkesten daha çok inandıklarına, mahkeme kararlarına bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da uymaya devam edeceklerine işaret eden Koştu, "Bahsi geçen yargı kararı şehrimize yapmış olduğumuz 50 yıllık yatırıma bedel dev projelerimizin külliyen ortadan kaldırılacağı anlamına gelmemektedir. Karar, iptal olan imar planlarının yeniden revize edilmesinden ibarettir. Karar, esnaf ve kent düşmanı olan bazı küçük güruhlarca bireysel siyasi rant uğruna bayram havasında karşılandı. Oysaki mahkeme kararına uygun imar planı revize edilebilir durumdadır. Sanki her şey bitmiş gibi gösterme hevesi, ihanetle eşdeğerdir. Yaklaşık 200 milyon lira değerindeki bir yatırımı engellemeye çalışmak, çocuklarımızın, yaşlılarımızın aileleri ile sosyalleşmesini sağlayacak bir projeyi basitleştirmeye çalışmak ihanet değil de nedir?" ifadelerini kullandı.
    Muhalif çevrelerin yargıyı oyalama amacında olduğunu ileri süren Koştu, "Bu kötü niyetlilere inat; esnaflarımızın ekmek teknelerine kavuşmalarını engellemek isteyenlere inat; yeni Bergama'mızın şehir merkezini kaba inşaat olarak yıllarca atıl durumda bırakmak isteyenlere inat; var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm bu gelişmeleri kıymetli hemşehrilerimin vicdani değerlendirmelerine ve bilgilerine saygıyla sunuyorum" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum