Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hattı tamamlandı, sinek bitti

    Fethiye ilçesinin en büyük alt yapı yatırımı olan Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hattı tamamlandı. 184 milyon TL'ye mal olan yatırımla bölgenin 25 yıllık sorunu da çözüme kavuşturulmuş oldu.

    Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hattı tamamlandı, sinek bitti
    04 Şubat 2023 - 14:05 - Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 14:07

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi 184 milyon TL yatırım ile Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hattı projesini tamamlandı.

    Hisarönü-Ovacık kanalizasyon hattında 121 km kanalizasyon hat imalatı, 2 bin 644 muayene bacası, 3 bin 841 adet parsel bacası imalatı ve 3 adet terfi merkezinin yanı sıra yollarda da 6 bin 300,90 metrekare beton/kilitli parke taşı tamiratı, 163 bin 250,98 metrekare de asfalt tamiratı yapıldı.

    Ölüdeniz Mahalle Muhtarı Halil Duman uzun yıllardır bu yatırımı beklediklerini belirtip, "Ölüdeniz, Hisarönü Ovacık mevkiindeki alt yapı kanalizasyon çalışmalarımız tamamlandı. Evsel bağlantılara başlandı. Üst yollarımız, parkelerimiz bitirildi. Ölüdeniz, Hisarönü Ovacık mahallelerine 25 yıldır beklenen yatırımın gerçekleştirilmesi nedeniyle emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

    'SİNEKTE DE KOKU DA YOK OLDU'

    Turizmci Ergün Sönmez altyapı yatırımının bölge turizmi için çok önemli olduğunu kaydederken "Doğma, büyüme Ovacık'lıyım. 25-30 yıldır bu bölgenin en büyük sorunu alt yapı ve kanalizasyondu. Geçtiğimiz yıl başlayan alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları bitirildi. Kanalizasyon bağlantıları yapıldı. Şu an bölgede yaşayanlar çok rahat. Yıllardır sinek ve koku sorunu yaşıyorduk. Şimdi bu tür sorunlarımız kalmadı" diye konuştu. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum