• Reklam

Ege için uyarı! Hızı 80 km'yi bulan fırtına var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Şubat Pazar günü İzmir, Manisa ve Aydın için kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Ayrıca yağış da var.

Ege için uyarı! Hızı 80 km'yi bulan fırtına var
04 Şubat 2023 - 13:59 - Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 14:36
Uzun süre ılık seyreden kış koşullarını yerini zorlu hava koşullarına bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Şubat Pazar günü İzmir, Manisa ve Aydın için kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelebileceği gibi, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklar yaşanabileceği belirtildi. Öte yandan Ege’nin tüm illerinde yarın kuvvetli yağış bekleniyor. Düşen ve sıfıra yaklaşan sıcaklıklar nedeniyle pekçok bölgede kar yağışı da bekleniyor.

EGE İÇİN UYARI GELDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.02.2023 Pazar günü rüzgarın sabah saatlerinden sonra Marmara’nın batısında (Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa’nın kuzey ve batısı, Yalova’nın batısı) zamanla Ege’nin batısında ( İzmir, Manisa, Aydın’ın batısı) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” bilgisi verildi.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir için ayrıca fırtına uyarısında bulundu. Açıklamada, "Rüzgarın, yarın sabah saatlerinden sonra İzmir il genelinde kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.
Yarın saat 10.00'da başlaması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 6 Şubat günü gece yarısından sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum