• Reklam

Hataylı üreticilere İzmir'den süt tankı desteği

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 2'si Menderes Belediyesi, 1'i de Buca Karacaağaç Mahallesi Muhtarlığı tarafından bağışlanan 5'er tonluk 3 süt tankını 6 Şubat depremlerinin ardından büyük kayıplar yaşayan Hatay'daki süt üreticilerine gönderdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesindeki ekonomik yıkımın ortadan kalkması için üretimin devam etmesi gerektiğini ve bu amaç doğrultusunda desteklere devam edeceklerini söyledi.

Hataylı üreticilere İzmir'den süt tankı desteği
08 Mayıs 2023 - 17:06 - Güncelleme: 08 Mayıs 2023 - 17:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgesine desteklerine devam ediyor. Yıkımın en ağır yaşandığı il olan Hatay'da tarımsal üretimin devamlılığını sağlayabilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 5'er tonluk 3 süt tankı gönderildi.

İKİSİ MENDERES, BİRİ BUCA'DAN

Bölgedeki küçük üreticilerin sütlerinin değerlendirilmesi için kullanılacak süt tanklarının ikisi Menderes Belediyesi, biri ise Buca Karacaağaç Mahallesi Muhtarlığı tarafından bağışlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan süt tankları, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne hibe edilmek üzere yola çıktı. Tanklar Hatay'a ulaştıktan sonra üreticiye teslim edilecek.

EKONOMİK YIKIMI DA GİDERECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesindeki ekonomik yıkımın ortadan kalkması için üretimin devam etmesi gerektiğini ve bu amaç doğrultusunda desteklere devam edeceklerini belirtip, "Bölge sadece fiziki olarak değil ekonomik faaliyetler açısından da büyük hasara uğradı. Ancak bölge insanının burada yaşamını sürdürmesi için öncelikle karnını doyuracak aktivitelerin devam etmesini sağlamak gerekiyor. Bu yüzden biz elimizi buradan çekmeyeceğiz. Ne gerekiyorsa yapmak çaba harcayacağız" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum