Halk ozanı Özay Gönlüm unutulmadı

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, kentin yetiştirdiği halk ozanı Özay Gönlüm'ü vefatının 22. yıl dönümünde anıtı başında andı.

    Halk ozanı Özay Gönlüm unutulmadı
    02 Mart 2022 - 00:30 - Güncelleme: 02 Mart 2022 - 00:31

    Denizli'nin halk kültürünü ve ezgilerini tanıtan halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 22. yıl dönümünde Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği törenle anıldı. Sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önündeki anıt heykeli önünde yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli İl Kültür Turizm Müdürü Turan Veli Akyol, dernek başkanları, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Değirmenci'nin sanatçının anıt heykeline çelenk bırakması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, "İnsanlar bütün canlılar gibi ölümlüdür ancak geride bıraktığı eserler sanatçıları diğer insanlardan ayırt eden özelliklerden bir tanesidir. Büyük usta Özay Gönlüm'de 3 bin 500'e yakın derleme, bunların 200 tanesini de TRT repertuarına kazandırmak suretiyle hem kendi ismini hem de eserlerini kendisinden sonra yaşatmak için çok büyük gayret sarf etmiş ve kendi adını ölümsüz hale getirmiştir. Özay Gönlüm kendine mahsus 3 sazlı yareniyle, nineden türküleriyle, yaptığı derlemeleriyle, tiyatrosuyla, taklit yeteneğiyle ve anlattığı türkü öyküleriyle hakikaten kendine mahsus bir sanatçıydı. Türk halk kültürünün, ozanlık kültürünün oluşmasında da çok büyük emek sarf etmiş bir büyüğümüzdü. Genç yaşta kaybettik ama o kısa ömrüne büyük eserler sığdırdı. Bugün Özay Gönlüm ismini nerede duysak saygıyla, rahmetle anıyoruz" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum