Gönüllülerin 'son hasat' kirazları ihtiyaç sahiplerine

    İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinin kırsal Beşpınar Mahallesi'nde, çeşitli nedenlerle dalında kalan ürünlerin toplanarak ihtiyaç sahilerine ulaştırıldığı Gönüllü Hasat Projesi'nin ikinci etkinliği kapsamında kiraz hasadı yapıldı. Etkinlikte 300 kilogram kiraz toplandı.

    Gönüllülerin 'son hasat' kirazları ihtiyaç sahiplerine
    19 Haziran 2022 - 17:14 - Güncelleme: 19 Haziran 2022 - 17:16

    Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve İzmir Ticaret Borsası paydaşlığında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi desteğiyle yürütülen çiftçinin kar etmeyeceğini düşündüğü, ticari açıdan estetik bulmadığı ve işgücü yetersizliği nedeni ile toplayamadığı ürünlerin gönüllü öğrencilerle toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı Gönüllü Hasat Projesi'nin ikinci etkinliği dün

    Kemalpaşa'nın kısal Beşpınar Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Hasat etkinliğine Tarım ve Orman Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Güngören, Uzman  Nihan Atay Haspolat, Uzman Çağla Tozlu Yılmaz, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Oktay Darcan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Çifçi , Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çiftçi,  FAO Yetkilileri, Kemalpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Çakar, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, İzmir Ticaret Borsası'ndan Mustafa Yağcıoğlu ve Ege Üniversitesi'nden 23 gönüllü öğrenci katıldı. Hasat öncesi FAO yetkilisi Aslıhan Denge tarafından gıda kaybı ve israfı hakkında bilgi verildi. Ardından hasada geçildi. Toplanan 300 kilogram kiraz ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Konak ilçesinde faaliyet gösteren yardım kuruluşlarına gönderildi. Etkinlik kapsamında ayrıca, Spil Dağı, Kazak Vadisi ve Nazarköy'e gidildi. Nazarköy de boncuk atölyesi ziyareti gerçekleştirildi. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum