Gökova Bisiklet Turu'nun startını iki başkan birlikte verdi

     MUĞLA'da 16'ncısı bu yıl düzenlenen Gökova Bisiklet Turu'nun startını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş birlikte verdi.

    Gökova Bisiklet Turu'nun startını iki başkan birlikte verdi
    16 Mayıs 2022 - 20:00 - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 - 20:00

    16'ncı Gökova Bisiklet Turu'nun startı İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi'nde verildi. Start törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve bisikletçiler katıldı. 

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Bisiklet Derneği'nin destekleriyle bu yıl 16'ncısı düzenlen Gökova Bisiklet turuna Muğla, Antalya, İstanbul, İzmir, Eşkişehir, Bolu, Bursa, Ankara, Kocaeli, Aydın, Hatay, Adana, Malatya, Kocaeli, Mersin, Çanakkale, Kırklareli, Edirne'den toplam 240 bisikletçi katıldı. Bisikletçiler, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ün verdiği startın ardından Akyaka'dan Akbük'e 25 kilometre pedal çevirdi. Yarın Akbük'ten Ören Çökertme Koyu'na gidecek olan bisikletçiler buradan Mazı, Yalı, Çiftlik üzerinden Bodrum'a ulaşacak. 240 bisikletçi ertesi gün feribot ile Bodrum'dan Datça'ya geçecek. Ardından da Datça'dan Marmaris'e güzergahını takip ederek Akyaka'da turu tamamlayacak.

    Bisikletçilere seslenen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Pandemi nedeniyle uzun zamandır birlikte olamamıştık. Muğla'nın tüm doğal güzelliklerini göreceksiniz ve bu güzellikleri geldiğiniz illerde anlatacağınıza inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi olarak sizlerin yanındayız" dedi.

    'MUĞLA GÜZEL COĞRAFYASI İLE FARKLI DEĞERLERE SAHİP'

    Bisiklet turunun startından konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de Muğla'nın kendine has kültür ve doğal güzellikleri arasında güzel bir tur olmasını dileğinde bulundu. Başkan Gürün, "Bisiklet sporunda gelinen nokta bizleri çok memnun ediyor. Özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın bisiklet sporuna önem vermesi gelecek açısından çok önemli. Muğla, güzel coğrafyası, kültür öğeleri ile bisiklet turu için önemli değerlere sahip. Kendi kültürünü muhafaza eden dejenere olmamış, kendi yaşamını geleneksel olarak devam ettiren bir kültüre sahip kentimizde bisiklet turuna katılan bütün katılımcılara iyi seyahatler diliyorum" diye konuştu. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum