Bergama'da özel eğitim sınıfları öğrencilerinin yaptıkları yemekler yarıştı

     İZMİR'in Bergama ilçesinde, 'Özel Şefler 2022 - Mutfakta Engel Yok' adı altında düzenlenen yarışmada 6 ayrı okulda, özel eğiti sınıfında eğitim, öğrenim gören 85 öğrenci yarıştı.

    Bergama'da özel eğitim sınıfları öğrencilerinin yaptıkları yemekler yarıştı
    16 Mayıs 2022 - 19:59 - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 - 20:00

    Bergama Erdal Önder Spor Salonu'nda  'Özel Şefler 2022 - Mutfakta Engel Yok' adı altında Özel eğitim sınıflarında okuyan engelli öğrenciler için yarışma düzenlendi. Yarışmaya, İzmir genelindeki ortaöğretim düzeyinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı'nda eğitim gören özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler katıldı. Yarışmaya Bergama, Aliağa, Buca, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş ilçelerindeki toplam 6 okuldan 85 ögrençi katıldı. Önlüklerini takıp, tezgah başına geçen özel öğrenciler, hünerlerini sergileyip, birbirinden güzel yemekler pişirdi.

    'Özel Şefler 2022 - Mutfakta Engel Yok' yarışmasıyla ilgili bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Bu çocuklarımız bir kez daha gösterdi ki; çalışmanın, başarmanın önünde hiçbir engel yok. Bugün burada pişirilen birbirinden leziz yemekleri tatma fırsatı yakaladık. Çocuklarımızın pişirdiği, uğraş verdiği her yemeğin tadı bize ayrı bir lezzet sundu. Tabiri caizse yöresel yemekler ile damak çatlattık. Her birisinin eline sağlık, yürekten kutluyorum" dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum