• Reklam

Göcek koylarında deniz dibi pırıl pırıl oldu! 300 kilo atık çıktı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Haftası etkinleri çerçevesinde Göcek Koylarında deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçlar deniz dibinden mangal, bebek arabası, battaniye gibi toplam 300 kilo atık çıkarıldı.

Göcek koylarında deniz dibi pırıl pırıl oldu! 300 kilo atık çıktı
09 Haziran 2022 - 19:08 - Güncelleme: 09 Haziran 2022 - 19:09

Muğla Büyükşehir Belediyesi eşsiz sahilleri ve deniziyle dünyaca eşsiz bir kent olan Muğla'da bu bölgeleri temiz tutmak ve gelecek nesillere daha mavi bir Muğla bırakmak çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi teknelerden atık toplamanın yanı sıra dalgıçlarla deniz dibi temizliği de gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, Türkiye'nin ve Avrupa'nın yat turizmi açısından en önemli merkezlerinden birisi olan Fethiye'nin Göcek Mahallesinde Osmanağa ve Ayten Koyu'nda deniz dibi temizliği yaptı. Dip temizliğine Akdeniz Koruma Derneği de destek verdi.

DENİZDEN MANGAL VE BEBEK ARABASI ÇIKTI

Dalgıçları tarafından deniz dibinden mangal ve bebek arabasının yanı sıra çok sayıda cam ve pet şişe, teneke kutu, pil, plastik kasalar, zincir, halat, elektronik malzemeler, su boruları, boya kutuları, halı, battaniye, cep telefonuna kadar toplam 300 kilo atık çıkarıldı.

Denizden çıkarılan atıklar farkındalık yaratmak ve vatandaşların dikkatini çekmek için Göcek Meydanı'nda sergilendi. Yerli ve yabancı turistler deniz dibinden çıkan atıkları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum